Sport

FBC:s nya tränare: ”Älskar att vara i SSL”

Innebandy, Allsvenskan Artikeln publicerades
Viktor Sheffield och Krister Carlsson.
Viktor Sheffield och Krister Carlsson.

Det blir Krister Carlsson från Lindås som tar över som tränare för FBC Kalmarsunds damer –med Viktor Sheffield som assisterande ihop med Fredrik Andersson.

– Jag älskar att vara i SSL och tävla med de bästa men det gäller att hitta en annan vinkel – nu är vi ett av de bästa allsvenska lagen istället för ett av de sämsta SSL–lagen.

Uppgifterna kring Carlsson och Sheffield tidigare i veckan stämde. Jakten på ersättare till Rasmus Bernhardsson har varit igång sedan i februari.

– Krister stämde in på det vi sökte, någon som kan vidareutveckla laget individuellt och själva spelet med modern anfallsinnebandy, säger sportchef André Piechowicz.

Krister Carlssons kontrakt är skrivet på tre år och Viktor Sheffields på två år.

– Det är ett nålsöga att ta sig till SSL. Ambitionen är att göra allting lite bättre och vi har redan pratat om att vi behöver vara starkare och snabbare, säger Carlsson.

– Det kommer ställas högre krav och det är därför vi tar in de här två herrarna, konstaterar Piechowicz.

I söndags blev det klart att det är ett allsvenskt lag som de kommer coacha nästa säsong.

– Jag älskar att vara i SSL och tävla med de bästa och klart det hade varit väldigt roligt men det gäller att hitta en annan vinkel på det bara, nu är vi ett av de bästa allsvenska lagen istället för ett av de sämsta SSL–lagen, konstaterar Carlsson.

– Det är den här utmaningen vi har. Nu bygger vi något som kanske har större möjlighet att hänga kvar när vi går upp i SSL.

Carlssons CV är långt, han har varit i klubbarna AIK, Fornudden, Balrog, Järfälla, norska Greåker, Handen, Telge, Skattkärr, Alingsås och Lindås.

– Vi vill bli mer bollförande. Vi söker en bollskicklig tvåvägsspelare som kan vända spelet. Och forwards som kan etablera spelet lite annorlunda. Men vi ska absolut inte ta bort det FBC är bra på. Det är oumbärligt, säger Carlsson som fått ett gott intryck av sitt nya lag – framför allt i SSL–kvalet.

– Det är ett bra lag med stabil grund. De kan ändra matchbilden. De bygger mycket på försvarsspelet och är raka i anfallszonen. Men jag tror man behöver bygga lite mer anfallsspel själva. Vi kommer jobba med anfallet och bygga vidare på försvaret så att det kanske blir mer offensivt och vinner bollen högre upp i banan.

Han har varit med och tagit upp Lindås damlag i Allsvenskan och fick i januari kliva över till föreningens herrlag i SSL. Dessförinnan spelade han 2–2 mot FBC.

– Jag har inte varit med och förlorat mot FBC, haha. Den enda kontakten han har med laget sedan innan är Jonathan (Bengtsson) som jag hade som fystränare i Lindås tidigare.

Carlsson träffade laget för första gången på torsdagen.

– Det är tre–fyra spelare vi diskuterar med. Det finns framför allt en spelare från mitt gamla lag i Lindås som vi är intresserade av att få hit.

Det är den defensiva biten och målvaktsträningen som Viktor Sheffield kommer ha fokus på.

– Där ligger hans spetskompetens. Han har gjort ett fantastiskt jobb i år i division 1, säger André.

Ölänningen har tagit klivet från Mörbylånga till FBC ungdom och Kalmarsund i Allsvenskan.

– Det finns bara ett kliv till nu, hahah. Det kändes naturligt att ta det här steget och det känns som vi har något bra på gång, säger Viktor.

– Krister och ”Fredde” (Andersson) är tämligen offensiva herrar så det är så jag ser min roll, att bromsa lite.