FBC ungdom överträffade allsvenska gängets kross

FBC ungdoms damer fortsätter briljera framåt. 14–2 mot Olofström. Stina Nilsson blev fyramålsskytt – Annie Nilsson gjorde fem assist.
– De två har något speciellt tillsammans på plan, säger Nisse Hjelm.
Innebandy • Publicerad 5 november 2018
Annie Nilsson briljerar i FBC Kalmarsund ungdom i år.
Annie Nilsson briljerar i FBC Kalmarsund ungdom i år.

Kalmarsunds gäng i Allsvenskan vann med 13–2 mot Röke – men FBC ungdom var alltså strået vassare i division 1. Olofström som tidigare varit en tuff konkurrent högre upp i seriesystemet har en generationsväxling.

– Det här är en kombination av att vi får igång rullet bra i anfallet och att Olofström spelar ett konstigt, passivt försvarsspel där de ger oss mycket utrymme. Det straffar sig mot så skickliga spelare som vi har.

5–0 efter första rann iväg till 11–1 i andra innan FBC slog av något på tempot.

– Synd vi går ner oss i sista, vi blir egoistiska där. Men överlag är jag stolt över tjejernas insats. Olofström ska ha en eloge för att de kämpar i 60 minuter.

FBC ungdom har briljerat offensivt den här säsongen.

– Vi sätter försvaret och då kan vi spela ut offensivt.

Anmärkningsvärt är att nyförvärvet Stina Nilsson, född – 02, gjort 12 mål på fyra matcher. Mot Olofström blev det fyra fullträffar. Hon är fyra i poängligan – där Annie Nilsson är trea med sexton pinnar varav femton assist.

– De två har något speciellt tillsammans på plan. Stina kan skrika, ”vänta, vänta, vänta” och sedan ”nu är jag på plats” – och då får hon en perfekt pass av Annie och nyper till. Men även Malin Nilsson i den kedjan ska ha beröm, hon öppnar upp ytorna, berättar Nisse.

– Det är många i laget som levererat framåt men det är klart att det är bra att någon går i bräschen.

FBC är ett av tre lag på tolv poäng bland de fyra bästa lagen.

– Jag är supernöjd med starten. Det är en bonus att vi är där uppe. Det här visar att tillväxten i klubben är riktigt bra och att det blir ett spännande år.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.