FBC-stjärnan uttagen till VM

Kim Nilsson har fyra världsmästerskap i bagaget. Nu är han som väntat uttagen till sitt femte när VM avgörs i Prag i början av december.
Innebandy • Publicerad 12 november 2018
Kim Nilsson har noterats för 20 poäng på de elva inledande matcherna i SSL.
Kim Nilsson har noterats för 20 poäng på de elva inledande matcherna i SSL.Foto: Magnus Anderberg

Förbundskaptenen Mikael Hill presenterade sin 20 spelare stora VM-trupp på måndagen. Kim Nilsson har haft en tyngre period i SSL de senaste veckorna, men fanns som väntat med bland de uttagna namnen.

– Vi tycker att vi har plockat ut en trupp med väldigt många möjligheter. Starka personligheter, starka spelare rent innebandymässigt och starka atleter. Jag tycker att det är ett komplett lag. Stommen har varit med hela vägen, säger Mikael Hill till innebandyförbundets hemsida.

Totalt ingår det fyra VM-debutanter i den trupp som flyger till spanska Fuerteventura nästa måndag, 19:e november, för en veckas förberedelser.

VM i Prag inleds den första december. Sverige har Finland, Norge och Danmark i gruppen. Finalen spelas den nionde december. Det återstår att se om ett favorittippat Sverige pallar trycket.

Förra mästerskapet, i Riga 2016, vann Finland efter att ha straffbesegrat svenskarna i finalen. Innan dess hade Kim Nilsson och Sverige två raka VM-guld, 2012 och 2014.

- Målet är att återerövra guldet. Vi ska ta med guldet hem till Sverige igen. Vi vill att alla svenska fans och alla som följer svensk innebandy ska vara med om ett VM-guld. Det är viktigt för oss. Vi ska vara ledande i innebandyvärlden och vara världsmästare, säger Mikael Hill.

Höllvikens Johannes Wilhelmsson har imponerat stort under hösten och leder SSL:s poängliga med sina 33 poäng på elva omgångar. Forwarden finns dock inte med i Mikael Hills VM-trupp.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.