FBC stjärnan tillbaka efter operation: ”Otroligt motiverande”

I tre månader sprang Kim Nilsson runt på planen med ett ont knä. Det handlade om en spricka i menisken och behövde opereras, vilket gjordes och redan två dagar senare var Kim på benen igen. I träningsmatchen mot Linköping fick han sitta på bänken, men under kvällens träningsmatch är han med från start.
Innebandy • Publicerad 15 augusti 2018
Foto: Magnus Anderberg

Det var i slutet av förra säsongen som stjärnspelaren Kim började känna av smärta i sitt högerknä som störde honom under de sista månaderna och under SSL-kvalet. När det var klart att FBC Kalmarsund skulle spela nästa säsong i superligan kollade Kim upp sin skada som visade sig vara en spricka i menisken som krävde operation.

I juni genomfördes operationen för menisken och redan två dagar efter var Kim på benen igen.

– Jag opererades 18 juni och sen har det gått ganska snabbt. Kunde börja med rehaben två dygn efter och sen har det blivit bättre och bättre. Det är klart att man känner någonting i knät, att de gjort ett ingrepp men jag känner ingenting från skadan utan de är helt läkt. Om man jämför med de tre månaderna jag spring runt och hade ont så känns det jätte mycket bättre, säger Kim.

Rehaben har pågått under hela sommaren och för två veckor sedan började Kim att träna med resten av laget på innebandyplanen. Det började med halva träningspass för att känna på de och har under denna veckan kunnat köra på för fullt igen.

– Det är kul att vara igång igen. Jag var med i Linköping för två helger sen och fick sitta vid sidan och fick stötta laget från bänken så de ska bli otroligt kul att få spela halva matchen ikväll (onsdag) och förhoppningsvis kommer jag ha en fin känsla i knät under matchen.

Under onsdagskväll spelar Kalmarsund träningsmatch mot Craftstaden och planen är att Kim ska spela halva matchen.

– Egentligen skulle jag kunna spela hela men de är ju för att vara försiktig eftersom de är en månad kvar till premiären, det är dumt att riskera något.

Hur känns det för dig att vara tillbaka i SSL?

– Otroligt motiverande, länge sen jag var så här sugen på att börja spela, det har nog dels med att jag kört rehab hela sommaren och att få spela i SSL igen de är en fin kombo. Framför allt ska de bli skönt att slippa de snacket om varför jag bara spelat i Allsvenskan och sen vill man ju spela högsta ligan nu sina sista år.

Emelie NordquistSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.