Annons

FBC förstärker med målvakt: ”Kanske den allra bästa som ännu inte spelat i SSL”

Kalmarsund har nu gjort klart med sitt tredje nyförvärv – målvakten Kalle Bending.
– Kanske den allra bästa som ännu inte spelat i SSL, säger Per Viberg.
Ortsdatering • Publicerad 2 maj 2018
FBC Kalmarsund förstärker med målvakt till SSL–resan.
FBC Kalmarsund förstärker med målvakt till SSL–resan.

Kalle Bending – 94, har de tre senaste säsongerna har spelat i Visby IBK och tidigare Gävle. Kontraktet sträcker sig över två säsonger.

– För mig har drömmen alltid varit att spela i SSL.

 När jag och tjejen var på besök fick vi ett proffsigt intryck av föreningen och människorna runt om, säger Kalle i ett pressmeddelande.

Annons

– Att valet till slut föll på Kalmarsund var för att jag tror på satsningen som föreningen gör och jag vill vara med på den.

Klubbchef Per Viberg

– Det finns få målvakter på marknaden utan kontrakt och Kalle är än av de allra bästa målvakterna, kanske den allra bästa som ännu inte spelat i SSL. Vi är oerhört stolta att en spelare som Kalle, i konkurrens med etablerade SSL föreningar valt FBC Kalmarsund.

FBC Kalmarsund har sedan innan tjeckiska landslagsmannen Janne Binder på målvaktssidan.

– I Kalle får vi in en väldigt seriös och ambitiös målvakt som är noggrann i allt från förberedelser till matchspel, säger tränare Adam Kallenberg.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons