Sport

Fick nöja sig med en poäng: ”En himla besvikelse”

Innebandy, div. 1 herr Artikeln publicerades
Kasper Hultgren gjorde SSL-debut borta mot Falun. I lördagens division 1-match stod han för ett mål och en assist.
Foto: Magnus Jansson
Kasper Hultgren gjorde SSL-debut borta mot Falun. I lördagens division 1-match stod han för ett mål och en assist.

En sämre inledning följdes upp av två dominanta perioder. Men FBC Ungdom lyckades inte få tillräcklig utdelning på alla de chanser som skapades.

– Det är helt sjukt att vi inte gör fler mål, säger FBC-tränaren Elias Andersson.

FBC Kalmarsund Ungdom - Röke IBK 3-3 e.förl.

Målen: 1-2 Martin Willsund, 2-2 Marcus Karlsson, 3-3 Kasper Hultgren

FBC Ungdom hade en blek insats mot Olofström i ryggen inför lördagens hemmamöte mot Röke. Det spåret fortsatte hemmalaget på i första perioden, som gästerna vann med 2-0.

Tränarduon Elias Andersson och Magnus ”Mankan” Nilsson tvingades agera verbalt.

– Vi gör inte skitjobbet, slarvar och spelar svårt. Det blev en ordentlig utskällning i periodpausen. Efter det gör vi två bra perioder, säger Elias Andersson.

Kalmarsund hämtade upp till 2-2 i mittenperioden. I tredje tog Röke ledningen ytterligare en gång, men Kasper Hultgren ordnade 3-3 när knappt tio minuter återstod.

Resterande delen av matchen, samt efterföljande förlängning, blev mållös. Det här var en match som FBC skulle vunnit, enligt Elias Andersson, som väljer att berömma laginsatsen i de två sista perioderna.

– Det är helt sjukt att vi inte gör fler mål. Vi är förtjänta av tre poäng och är mycket bättre än Röke. Det är en himla besvikelse att vi inte vinner en sån här match. Deras målvakt gör helt galna räddningar, med både tur och skicklighet.

Alex Vult von Steijern och Kasper Hultgren balanserar just nu mellan division 1-laget och representationslaget i SSL. Den unga duon spelade båda veckans matcher med FBC Ungdom, samtidigt som de var med på de två bortaresorna med SSL-laget.

Vult von Steijern startade i tredjefemman både mot Falun och Sirius. För Kasper Hultgrens del, som avverkat sin SSL-debut i veckan, blev det matchning i de båda tredjeperioderna.

– De vill ju spela matcher och behöver matchtid. Vi har bra kontakt med Adam (Kallenberg, FBC-tränare i SSL-laget). Än så länge är det inga problem, men är det så att de ska spela kontinuerligt i SSL framöver så kommer de inte vara med och spela med oss.