unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Färjestaden med och anordnar fyra landskamper

I september blir det många roliga Norgehistorier för Färjestadens GoIF. Det är nu klart att klubben kommer vara med och arrangera de fyra ungdomslandskamperna mot grannlandet på Ekerums nya fotbollsplan.
– Framför allt en stor ära men det ger även pengar som kompenserar bortfallet från Ironman, säger ordförande Lucas Nilsson.
Ordföranden (och fotbollslegendaren) Lucas Nilsson anordnar landskamper ihop med Ekerum Resort.
Ordföranden (och fotbollslegendaren) Lucas Nilsson anordnar landskamper ihop med Ekerum Resort.

Efter en tids diskussioner fattade FGoIF definitivt beslut på måndagens styrelsemöte om att medverka vid landskamperna på Ekerum.

– Känns riktigt roligt. Det har varit väldigt snabb ryck.

ÖB–sporten har tidigare skrivit om landskamperna som ska spelas på Ekerum. Det är nu klart med datum för matcherna, F16–landslaget spelar mot Norge 7:e och 9:e september och F15–landslaget lirar 21:e och 23:e september – även detta mot Norge. Matcher som TV–sänds på förbundets hemsida.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

– Framför allt en stor ära. Det blir väldigt inspirerande för våra barn och ungdomar att vara med och känna stämningen kring en landskamp.

Nästa vecka blir det möte om upplägget inför landskamperna.

– Jag vet ganska lite nu men det behövs 20–30 personer för att hjälpa till med parkering, biljetter och annat runt omkring. Sedan går våra spelare in med landslagsspelarna på plan, konstaterar Lucas Nilsson.

– Vi vill hjälpa till och göra det här bra så att Svenska fotbollsförbundet känner att Öland är ett bra ställe att ha landskamper på i fortsättningen och då kan vi förhoppningsvis hjälpa till igen.

Klubben valde att inte hjälpa till med årets Ironman eftersom det ”inte gick ihop sig ekonomiskt”.

– Det här uppdraget kompenserar bortfallet från Ironman. Pengar vi behöver för att fixa anläggningen och kan hålla nere medlemsavgifterna.

Fotbollsplanen hade premiär i somras med träningsmatch Kalmar FF–Norrköping.
Fotbollsplanen hade premiär i somras med träningsmatch Kalmar FF–Norrköping.

Läs mer

Brf Badvakten i Borgholm – byggstarten kan anas.

Öland

Rekordlägenheten såld - då är de i mål: ”Bra bit på väg”

Sexton sålda, åtta reserverade – Borgholms exklusivaste byggprojekt med hyresrätter där de största och översta gräver runt åtta miljoner hål i plånboken närmar sig startbeslut.

Campings ägare Anders Jonsson pekar ut platsen där de nya stugorna ska byggas.

Öland

Klart: Då tas första spadtaget på omtvistad stugby

Det har tagit sin tid med nekanden och överklaganden. Men nu ska det första spadtaget på Kapelludden AB:s stugby tas.

Magnus Lagerlöf, Peter Sandwall, Maria Jansén och Örjan Molander med flera träffades på onsdagen för komma närmare en lösning i frågan om ett öländskt historiskt museum.

Öland

Historiskt museum på Öland: ”Ett stort steg på vägen”

Ett historiskt öländskt museum skulle kunna stå färdigt i Ekerum våren 2024. På onsdagen träffades inblandade intressenter för att diskutera förutsättningarna.

P17-landslaget kommer till Öland, bilden är från en match 2012 mot Slovakien.

Sport

Klart: Hit kommer fotbollslandslaget

"Hemlig ort” – nu vet vi: ”Klart de väljer Sveriges bästa träningsanläggning för fotboll!”

Lektor Ludvig Papmehl-Dufay leder studentgrävningarna i Gamla Skogsby och Lina Drott (i mitten) ansvarar för kommunikation och information.

Öland

Spännande – hur stort är järnåldershuset?

När Linnéuniversitetet började med utgrävningarna vid järnåldersgården i Gamla Skogsby för ett år sedan trodde man att det var en byggnad på 8x8 meter. Nu har man fått andra besked.

Tungt skördefestrally på norra Öland

Öland

Tungt skördefestrally på norra Öland

Veteranlastbilar och andra veteranfordon från hela Sverige deltar.