Annons

Familjefejden: ”Svårt att veta var de ska ha sympatierna”

Tre bröder Lindström på planen och pappa Jonny i båset.
För första gången någonsin på olika sidor.
– Familjen har svårt att veta var de ska ha sympatierna, säger Jonny Lindström.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Innebandy, SSL herr • Publicerad 19 oktober 2023 • Uppdaterad 20 oktober 2023
Kalmarsunds Tobias Lindström ställs mot pappa Jonny och lillebrorsan Jesper Lindströms Nykvarn. I SSL-nykomlingen återfinns även Tobias tvillingbror Gustav.
Kalmarsunds Tobias Lindström ställs mot pappa Jonny och lillebrorsan Jesper Lindströms Nykvarn. I SSL-nykomlingen återfinns även Tobias tvillingbror Gustav.Foto: Arkiv
Innebandy, SSL herr

FBC Kalmarsund–Nykvarns IBF

Tid: Lördag, 15.00.

Plats: SBB Arena.

Jonny, Gustav och Jesper på ena sidan och Tobias på den andra.

FBC Kalmarsunds möte med nykomlingen Nykvarn blir en familjehistoria för klanen Lindström.

Annons

– Vi kommer åka ner ikväll (torsdag) och umgås. Sedan blir det frukost tillsammans på lördag och även middag efteråt. Det blir en riktig släktfejd det här. Annars brukar vi ju vara i samma lag, säger Jonny Lindström som är assisterande tränare i Nykvarn.

Jesper Lindström lämnade Kalmarsund i våras efter fyra säsonger i cyanblått. Under den första tiden i nya klubben har 26-åringen ägnat sig åt rehabilitering efter knäskadan han ådrog sig i slutet av förra säsongen. I förra veckan mot AIK gjorde han comeback med ett par inhopp i ”special teams” och noterades för 1+2 i suddenvinsten.

– Fysiskt har han kommit tillbaka bra. Rehaben har gått fint, men nu är han lite förkyld, så vi får se hur mycket han kan spela i helgen.

Men han är aktuell om han kurerar sig?

– Absolut, han kommer nog inte spela hela matchen, men delar av den i alla fall.

Vad säger övriga familjen om det här?

– Familjen har svårt att veta var de ska ha sympatierna. De vill mest att alla ska vara nöjda efteråt, men det kommer bli svårt på lördag. Det har alltid varit så om vi spelat kort eller vad som helst, det är alltid någon som går därifrån jätteglad och någon som gråter. Men vi får försöka släppa det någon timme efter matchen, oavsett hur det går.

Nykvarn har haft tuffast möjliga säsongsinledning med matcher mot topplagen Falun, Storvreta, Växjö och Pixbo. Trots det har man lyckats skrapa ihop fem poäng, där uddamålssegern mot Vipers sticker ut.

– Vi är ändå nöjda med utfallet. Med det spelschemat så har vi fått jobba lite i uppförsbacke och motvind rent mentalt. Men efter segern mot Växjö har vi fått lite självförtroende. Sedan har vi inte riktigt haft fullt lag än, då vi har några som rehabar, så det finns lite att ta av framöver, säger Jonny Lindström.

Vad säger du om FBC:s tunga start?

Annons

– De har inte riktigt fått till det, men de har också några under rehab och en hel del nya spelare. Det tar tid att sätta nya formationer och hitta kemi.

Nicklas Hedstål är huvudtränare i Nykvarn.
Nicklas Hedstål är huvudtränare i Nykvarn.Foto: Kalle Karlsson

Utöver familjefejden för kvartetten Lindström blir matchen speciell även för Kalmarsunds Albin Hedstål och pappa Nicklas som är huvudtränare i Nykvarn.

– Sedan har de ju sex-sju spelare som har spelat med oss i Salem tidigare. Det blir en väldigt speciell match på många sätt, säger Jonny Lindström, som tränat Salem i flera omgångar.

I FBC-lägret börjar skadeläget ljusna något, enligt tränare Viktor Gustavsson. Däremot finns det ett stort frågetecken på Victor Wettergren som fick en smäll mot svanskotan under onsdagens cupmatch mot Linköping

– Det lär bli en kamp mot klockan där, men vi kommer göra allt vi kan för att få honom spelklar. I övrigt ser det positivt ut och det är egentligen bara Kim (Nilsson) som saknas. Dennis Andersson har varit sjuk, men är tillbaka i träning och Tobias Lindström spelade två perioder mot Linköping och vi räknar med att han spelar tre perioder mot Nykvarn, säger Gustavsson.

”Det blir en väldigt speciell match på många sätt.”
Jonny Lindström
Kalle KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons