Annons

Erlandsson tillfrågad att efterträda Hellsten

Sara Erlandsson var högaktuell som efterträdare till Johan Hellsten.
Men delar av spelartruppen ska ha motsatt sig förslaget.
– Jag vill ju inte gå dit om jag inte har gruppen bakom mig, säger 30-åringen.
Fotboll, div. 1 dam • Publicerad 31 januari 2019
Sara Erlandsson coachade Mörbylångas damer i tre säsonger. 2018 slutade med sejourens andra serieseger.
Sara Erlandsson coachade Mörbylångas damer i tre säsonger. 2018 slutade med sejourens andra serieseger.

Johan Hellsten har lämnat Färjestaden av personliga skäl. Jakten på hans efterträdare pågår och ett namn som har nämnts i snacket är Sara Erlandsson.

Den förra MGoIF-tränaren, som tidigare spelat i Färjestaden, hoppade av sitt nya tränaruppdrag i IFK Kalmars F19-lag i höstas på grund av tidsbrist.

Annons

Erlandsson bekräftar för ÖB-sporten att hon fått frågan om att bli ny huvudtränare på Tallhöjden. Men delar av spelartruppen ska ha motsatt sig förslaget, varpå hon tackat nej.

– Jag var sugen och Lucas (Nilsson, ordförande) ville att jag skulle ta över. Men en del av tjejerna var inte lika sugna, och jag vill ju inte gå dit om jag inte har gruppen bakom mig, säger 30-åringen.

Hade tränaruppdraget i Färjestaden tagit mindre tid än det i IFK Kalmar?

– Ja, det är färre träningar och inte lika långa bortaresor. Dessutom finns det ju tre-fyra ledare till i laget. I IFK blev jag själv väldigt mycket och det tog på krafterna. Så det hade löst sig på ett bättre sätt, men det är ingen idé att spekulera om det nu.

Sara Erlandsson är aktuell för en annan roll i Färjestadens GoIF. Ytterligare detaljer vill hon inte gå in på i nuläget.

– Det känns spännande, men än vet jag inte alls hur jag ska göra med fotbollen den här säsongen. Jag ska fundera ett tag till.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons