Eriksson i finaltopp i Linköping

Ölands Ryttarförenings toppryttare Amanda Eriksson, fortsätter att nå framgångar på de nationella hoppbanorna. I Linköping Horse show i helgen tog hon sig till slutfinalen Winning Round i klass 1,40 meter. Och kanske har stallet fått en ny bästahäst.
Ridsport • Publicerad 5 augusti 2019
Amanda Eriksson, Ölands ryttarförening befäster sin position som toppryttare i Sverige. I helgen blev det en sjätteplats i finalen på Linköping Horse show.
Amanda Eriksson, Ölands ryttarförening befäster sin position som toppryttare i Sverige. I helgen blev det en sjätteplats i finalen på Linköping Horse show.Foto: Privat

Tidigare har det varit den känsliga och humörstyrda Luchón som varit stjärnan hos Team Eriksson, efter bland annat en topplacering på Friends Arena förra året. Men i helgen var det något som inte kändes helt rätt.

– Hon har hoppat jättefint hela säsongen men när vi kom till en trekombination så var det något som sa stop så jag valde att utgå. Nu blir det en genomgång av henne, förklarar Amanda.

Istället är den nioåriga Hard Rock som nu nosar på den absoluta toppen.

– Han har varit här ett år och byggt muskler. Han var varit med i några internationella tävlingar också så nu känns det som att han kan bli min bästa häst, säger Amanda lite hemlighetsfullt.

I helgen fick Hard Rock för första gången tre 1,40-metersklasser på samma meeting. Efter ett nedslag i Winning round gick de ändå till omhoppning med snabbaste tiden. De slutade på en fin sjätteplats i stenhård konkurrens. Nu har Amanda Eriksson hamnat på den nivå som behövs för att befästa sin position i toppen av ryttarsverige.

– Nu har jag fyra till fem hästar på nivån 1,40. Om någon inte känns OK så finns det andra att tävla med och så måste man ha det om man ska vara kvar på den här nivån.

Här näst väntar Champion of the youngsters på Grevagården för sjuåriga och femåriga hästar, dit Amanda med tre hästar. Sedan blir det ytterligare någon utomhustävling för Hard Rock innan det är dags att starta om med inomhussäsongen.

– Jag har anmält mig till tävlingarna på Elmia och där fanns även en tour som passar Hard Rock. Sedan får vi se vad som händer med sjuårsklassen på Friends Arena, där jag var med förra året. Det har ännu inte kommit ut någon tävlingsinformation om den klassen, så jag vet inte vad som krävs i kval eller om de kanske har tagit bort den.

Fakta

Resultat

Linköping Horse Show

Klass 17 - 1.40 bed. WR / GP En omgång A:0 och en Final A:0 319.3

Nationell | Häst | Hoppning

24 startande och 6 placerade

1) Ellen Brunes, Jönköpings Fältrittklubb – X-it (0)-(0)/41.10-0, … 6) Amanda Eriksson, Ölands Ryttarförening – Hard Rock (SWB) (4)-(4)/44.94-8

Klass 13 - 1.40 bed. A:0

Nationell | Häst | Hoppning

43 startande och 11 placerade

1) Frank Kutscher, Åmåls Ridklubb – Ruby Princess 0/69.14…5) Amanda Eriksson, Ölands Ryttarförening – Hard Rock (SWB) 0/77.55

Klass 9 - 1.40 bed. Två faser A/A:0 med totalfel BMR PRODUKTER

Nationell | Häst | Hoppning

23 startande och 6 placerade

1) Julia Johansson, Lycketorps Ryttarklubb – D Saucedo (0)-(0)/33.39-0… 3) Amanda Eriksson, Ölands Ryttarförening – Hard Rock (SWB) (0)-(0)/37.53-0

Jönköpings Fältrittklubb

Klass 42 - FEI Prix S:t Georges

Regional | Häst | Dressyr

10 startande och 3 placerade

1) Sara Åhrén, Ostkustens Dressyrryttare – Arden (36) (SWB) 67.843%

Karolina SörmanSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.