Annons

Engvalls klubb fälld för matchfixning – nedflyttning och inget Europaspel

Gustav Engvalls första år i KV Mechelen som varit en succé förvandlas nu till ett antiklimax. Klubben fälls för matchfixning och får varken ta klivet upp i högstaserien eller spela i Europa league kommande säsong.
Fotboll • Publicerad 4 juni 2019
Gustav Engvalls Mechelen får börja om i andradivisionen om domen för matchfixning står fast.
Gustav Engvalls Mechelen får börja om i andradivisionen om domen för matchfixning står fast.

Det har varit ett omtalat rättsfall senaste månaderna i Belgien. Mechelens match mot Waasland–Beveren spelades i oktober 2017/18. Alltså innan ölänningen Gustav Engvall kom till klubben. Men nu drabbas han hårt av utfallet.

Mechelen döms av det belgiska fotbollsförbundets till matchfixning. Klubben som vann andraligan och gick upp ifjol blir nu snuvade på den platsen. Dessutom tappar laget sin plats i Europa league – som de spelade till sig genom en skrällartad seger i belgiska cupen.

Annons

Domen innefattar dessutom ett poängavdrag för Mechelen till kommande säsong i andraligan – tolv poäng minus när säsongen startar fördelat över de två ”serieblocken”.

"Vi förstår inte detta beslut, vi är oskyldiga. Vi ska nu studera filen och överväger att tilltala ", skriver Mechelen på sin hemsida.

Klubben har en vecka på sig att överklaga domen till Belgiens skiljedomstol för idrott.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons