Annons

Klart: Engvall till belgiska klubben

Det blir Belgien och Mechelen för Färjestadenstjärnan Gustav Engvall. Han har nu skrivit på ett tvåårskontrakt och lämnar därmed IFK Göteborg.
– Engvall är en lovande svensk landslagsspelare som har all talang som behövs för att klara av att ta det steget, säger klubbordförande Stefaan Vanroy som uppger att Engvall ansluter till laget nästa vecka.
FOTBOLL • Publicerad 28 juni 2018 • Uppdaterad 29 juni 2018
Engvall lämnar IFK?
Engvall lämnar IFK?Foto: Björn Larsson Rosvall / TT

– Han har lämnat för att skriva på för en annan klubb, sa sportchefen Mats Gren till GP under gårdagen.

Enligt tidningen hade Engvall lämnat IFK Göteborgs träningsläger i Boden för att förhandla med belgiska klubben Mechelen. Och det visar sig nu stämma. Vid lunchtid på fredagen gick belgiska klubben som tidgare haft svenska storspelare som Kennet Andersson och Klas Ingesson i laget ut med att Engvall är klar för 2+2 år. Klubben köper loss ölänningen från Bristol city.

Annons

– Jag vill ta tillfället i akt och tacka IFK Göteborg för att de givit mig möjligheten att träna och spela under våren. Blåvitt är utan tvekan klubben i mitt hjärta och kommer så att förbli. Jag kommer givetvis att sakna medspelare, ledare, alla andra på Kamratgården och inte minst alla fantastiska supportrar, säger Engvall till IFK Göteborgs hemsida

– Det skulle givetvis vara stort att någon gång längre fram i karriären få återvända till IFK.

KV Mechelen spelar i belgiska andradivisionen efter att ha åkt ur serien ifjol.

Gustav Engvall har under våren varit utlånad från engelska Championship-klubben Bristol City till IFK Göteborg. Men han har under en längre tid gjort klart att han vill lämna den engelska klubben och i så fall kommer också låneavtalet att brytas.

Johan BjörlingSkicka e-post
Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons