Engvall och Bristol vill skiljas åt

Det är nu klart att låneavtalet med Engvall har förlängts till sista juli. Trots det kan veckans två matcher bli de sista för Engvall i blåvitt.
Fotboll, Allsvenskan • Publicerad 23 maj 2018
Gustav Engvall.
Gustav Engvall.

Bristol har nämligen möjlighet att sälja Engvall under transferfönstret, som öppnar första juli och klubben vill sälja under sommaren.

– Det är ömsesidigt. Jag vill bort och de vill sälja mig, säger Engvall till GP.

– Bristol har sagt att de vill sälja mig i sommar. Jag har bara ett år kvar på kontraktet då och vill de få något för mig måste de sälja, konstaterade Engvall i ÖB–sporten när affären med Göteborg var i hamn.

Men ett klubbyte är först aktuellt om rätt klubb dyker upp. Tills vidare kommer han att spela kvar i Göteborg under VM-uppehållet och inte åka iväg till den engelska klubbens sommarläger.

– Förra säsongen missade jag tre-fyra matcher med Djurgården. En sån situation vill vi inte ha i år, säger Engvall till GP.

I måndags spelade han hela matchen mot Elfsborg. Det såg länge ut som att IFK Göteborg skulle åka hem med tre poäng. Men på tilläggstid orsakade Engvall en frispark på defensiv planhalva. En frispark som nickskarvades i mål och gav slutresultatet 1-1.

Gustav SchönSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.