En tunn trupp med med en ljus framtid: ”Klarade vi det i ettan klarar vi det nu med”

Simon Andersson tar över Mörbylångas damlag tillsammans med Anton Fredriksson. Med en tung start efter förra säsongen när dåvarande tränare lämnade och två poängplockare likaså, finns det ljus i mörkret enligt Nettan.
Innebandy • Publicerad 8 augusti 2018
Simon Andersson och Anton Fredriksson tar över som tränar duo tillsammans med Anette Nilsson.
Simon Andersson och Anton Fredriksson tar över som tränar duo tillsammans med Anette Nilsson.

Efter en tung avslutning förra året när division 1 inte gick som väntat och man slutade på en sista placering, flyttades tillbaka ner till division 2, tappade även poängspelarna Sofia Nyblom och Malin Lorentzon och de stod utan tränare när Victor Sheffield slår sig ihop med FBC Kalmarsund Ungdom istället. Men trots ett tungt avslut på säsongen är ”Nettan” lugn och tror gott om den kommande.

Som tränare är det Simon Andersson som kommer tillbaka och får även hjälp av Mörbylånga spelaren Anton Fredriksson.

– Simon, tjejerna och jag trivs ihop, och Anton hjälpte oss lite förra året med att stå i mål på våra träningar. Han känner tjejerna och vi sa det att de kan vara lite skönt att vara tre i ledarstaben, och han sa ja, säger Anette ”Nettan” Nilsson.

Förra säsongen hade Mörbylånga en tunn trupp och en del matcher körde dem på med tre backar. I år är truppen fortsatt tunn, men det är inget som kommer stoppa dem.

– Klarade vi det i ettan måste vi klara det i division två också, säger Nettan.

Hur känns det att vara tillbaka i div.2?

– Med handen på hjärtat känns det väl rätt så bra. Ettan var ju tufft, steget var mycket större än vad jag kunde tänka mig och vad tjejerna kunde tänka sig med tror jag.

Tillbaka i division 2 är inte bara Mörbylånga utan FBC Kalmarsund har även dem ett lag tillbaka i serien. Vilket betyder att de är ett par härliga derbyn att se fram emot i höst då även SSG ligger kvar i serien.

– Man hoppas ju på jämna och tajta matcher, lite kul Ölandsinnebandy.

Som ÖM, där kan väl allt hända?

– Ja precis. Så var det ju det året vi vann, det var ju verkligen otippat. Det lever vi på fortfarande.

Ansluter till truppen gör Jenny Sheffield, Moa Olsson och även Victoria Olsson som haft ett uppehåll senaste säsongen. Tankarna är även att utöka truppen med hjälp av de äldsta flicklaget i fotbollen. Det som saknas nu för en komplett trupp är i dagsläget en målvakt.

– ”Tessan” (Trofast) har ju sagt att hon ska sluta, men däremot har vi Sara som stått när inte ”Tessan” kunnat som kommer ställa upp. Linnea Olsson har stått i mål förut så hon kommer också ställa upp och Tessan har sagt att hon ställer upp när det krisar. Ingen har sagt att de vill spela helhjärtat men alla vill ställa upp.

– Vi har ingen målvakt, ändå har vi tre målvakter, säger Nettan.

Emelie NordquistSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.