En poäng räckte – Mörbylånga till femman

Drömposition på förhand och Mörbylånga höll undan. Efter en poäng mot Ankarsrum kunde division 5-biljetten firas framför bortasupportrarna.
– Den stora glädjen kommer nog när man ser alla människor som är här, säger tränaren Emil Halldin.
Fotboll, kval till division 5 • Publicerad 27 oktober 2018
Marcus Erlandsson och Mörbylånga GoIF fick öppna champagneflaskan efter 2-2 borta mot Ankarsrum.
Marcus Erlandsson och Mörbylånga GoIF fick öppna champagneflaskan efter 2-2 borta mot Ankarsrum.Foto: Magnus Jansson

Snöfall i Ankarsrum gjorde att matchen fick flyttas till Ernemar IP i Oskarshamn. Väl där bjöds det på konstgräs, duggregn och isande kyla. Det hindrade dock inte Mörbylånga från att hämta hem den poängen som krävdes.

Efter 2-2 mot Ankarsrum spelar laget i division 5 säsongen 2019.

– Det är grisigt, kyligt och grinigt från båda håll. Det är långt ifrån en av de bästa matcherna som vi gjort i år, men vi gör jobbet i alla fall och det är det som räknas i dag, säger tränaren Emil Halldin.

Ni hade som mål inför säsongen att ta klivet upp. Är det lättnad eller glädje som dominerar nu?

– Den stora glädjen kommer nog när man ser alla människor som är här, som är så glada. De åker hit, först förra veckan och sen nu. De har tagit sig tid för det här och är så glada nu.

Ja, Mörbylånga hade ordnat med supporterbuss och dominerade ”läktarkampen” på den neutrala spelplatsen. Åskådarna fick dock se Ankarsrum ta ledningen aningen oväntat.

– Där testas vi litegrann, tycker jag. Vi har visat många gånger i år att vi kan klara de bakslagen och växer av det. Och det gjorde vi i dag igen.

Gästerna skapade mest i första halvlek och hittade vändningen. Selmir Jukan drog på en halvvolley utanför straffområdet fram till 1-1. En liten stund senare höll sig lagkaptenen Tom Karlsson sig framme och petade in 1-2 på en fast situation.

– Det är starkt av oss att vända. Vi hade en bra känsla i halvtid och sen var det bara att hålla undan i andra. Vi skulle ha avgjort i första, vi var mycket bättre än dem då, säger Tom Karlsson.

Vad säger du om ledningsmålet? Bollen hamnade framför fötterna på dig.

– Ja, ”hamnade”. Dennis (Nordqvist) skriker Tom och nickar ner den till mig och jag drar in den på volley.

Lagkaptenen Tom ”Alan Shearer”  Karlsson satte ledningsmålet i slutet av den första halvleken...
Lagkaptenen Tom ”Alan Shearer” Karlsson satte ledningsmålet i slutet av den första halvleken...Foto: Magnus Jansson
... till stort jubel från både Mörby-bänken och bortaföljet.
... till stort jubel från både Mörby-bänken och bortaföljet.Foto: Magnus Jansson

De avslutande 45 minuterna bjöd inte på någon större underhållning, men Ankarsrum ryckte upp sig och skapade mest och bäst lägen. Kvitteringen kom i mitten av halvleken och hemmalaget hade flera fina chanser därefter. Bland annat i den absoluta slutminuten på en hörna.

Men 2-2 stod sig matchen ut och det sedvanliga segerfirandet bröt ut. Efter vissa besvär med att öppna champagneflaskan så kunde även den traditionen avverkas.

Vad händer i kväll?

– Vi har bokat bord inne i stan. Så det blir burgare, lite saft och kanske en öl, säger Tom Karlsson.

Mörbylånga hade ordnat med supporterbuss. I rätt svag konkurrens dominerade bortaföljet läktarkampen på Ernemar IP.
Mörbylånga hade ordnat med supporterbuss. I rätt svag konkurrens dominerade bortaföljet läktarkampen på Ernemar IP.Foto: Magnus Jansson
Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.