Annons

En poäng i skokartong: ”tappat nio spelare”

Torsdagkväll i en skokartong i Olofström. Den kombinationen gav en poäng till FBC Kalmarsund ungdom.
– Vi är bättre än motståndarna varje match nu, bra energi och stäm på grejerna. Jag är stolt över grabbarna, säger Elias Andersson.
Innebandy • Publicerad 22 februari 2019
Marcus ”Smeck” Andersson kvitterade till 4–4: ”Jättebra som människa och den bästa lagkapten man kan ha både på och utanför plan.”
Marcus ”Smeck” Andersson kvitterade till 4–4: ”Jättebra som människa och den bästa lagkapten man kan ha både på och utanför plan.”

– Vi har tappat nio ordinarie spelare sedan starten, då är det starkt att fortsatt vara såhär bra, de unga killarna gör det jättebra, fortsätter Elias.

ÖB–sporten skrev i veckan om senaste skadorna på Marcus Karlsson, Alex vult von Steijern och Oskar Andersson. I matchen mot Olofström var nio av spelarna i laget 20 år eller yngre.

Annons

– Olofström är inte bra, det är riktig brunkarbandy i en hall stor som en skokartong, typ Färjestadens skolhall. Men vi anpassar oss med bra energi och stäm på grejerna. Vi är bättre än motståndarna varje match nu.

FBC tog ledningen i första perioden med 2–0 och hade 3–1 inför sista.

– Vi kanske faller in i lite falsk trygghet där och de får ett power play, där de är bland de bästa i serien – experter på att skjuta på allt i den trånga hallen.

Tre raka Olofströmmål på sex minuter och ledning för första gången i matchen. Dock ordnade Marcus Andersson kvitteringen till 4–4 minuterna senare och matchen till förlängning.

– ”Smeck” är jättebra som människa och den bästa lagkapten man kan ha både på och utanför plan.

I förlängningen var FBC nära att avgöra.

– Jesper Husberg har ett skott i klykan men sedan vänder de på spelet och skjuter ett skott i täck som studsar över målvakten, riktig turbalja.

FBC ungdom krigar i botten, har nu tre poäng ner till Hovshaga under strecket. Redan i helgen är det match igen, mot Röke IBK.

– En poäng var viktig ändå. Jag är stolt över grabbarna. Första matchen mot Röke slutade 3–3 trots att vi sköt typ 135 skott så där har vi lite revansch att utkräva, det är tre poäng som gäller.

I sista omgången möter ni Hovshaga, ni vill helst slippa en avgörande kamp om att hålla sig kvar där eller?

Annons

– Det beror på hur man är lagd som människa, så klart fixar vi helst kontraktet innan. Men om vi kommer till det läget är det bara att njuta av situationen med en helt avgörande match.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons