Efter nytt konstgräsmöte – siktar på 2019

Skolan i Gårdby och föreningarna är nu överens om konstgräsplanen i Gårdby.
– Det kändes jättebra, det viktigaste var att få skolan på banan så att vi kan söka de bidrag som krävs, säger Per–Olov Johansson på Tomorrow Design i Gårdby.
Fotboll • Publicerad 7 juni 2018
Konstgräsplanen i Gårdby. Under senaste mötet bestämdes att det inte går att göra av kall på storleken.
Konstgräsplanen i Gårdby. Under senaste mötet bestämdes att det inte går att göra av kall på storleken.Foto: waddle

Det var PO som höll i mötet med representanter från föreningar, skola och kommunen – med avsikt att skapa en gemensam bild.

– Verkligen bra att alla talar med varandra. Kändes som vi kom en bit på väg.

Gårdby skola har tidigare varit tveksamma till konstgräsplan.

– Planen måste kunna användas även dagtid, till schemalagda aktiviteter för skolan. Det viktigaste var att få skolan på banan så att vi kan söka de bidrag som krävs, som innefattar folkhälsa och integration.

– Arvsfonden och Landsbygdsprogrammet är de vi inriktar oss på framför allt för att få in pengarna. Att starta arbetet med anläggningen 2018 är inte möjligt, nu siktar vi på 2019.

Under mötet bestämdes att det inte går att göra av kall på storleken, den ska vara minst 60x100 meter. Dessutom måste man ta hänsyn till skolans behov av ny mark. Och sedan efterfrågas nya omklädningsrum vid planen.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.