Annons

Trots nykomlingens starka höst – tränaren får lämna

Fyra år på IFK-bänken varav tre som huvudtränare. Nu går Edin Dzananovic och Borgholm skilda vägar.
– Det är föreningens beslut och jag har inte frågat efter någon förklaring.
Fotboll, div. 5 herr • Publicerad 2 oktober 2018
Edin Dzananovic lämnar IFK Borgholm efter sammanlagt fyra säsonger på tränarbänken.
Edin Dzananovic lämnar IFK Borgholm efter sammanlagt fyra säsonger på tränarbänken.Foto: Magnus Anderberg

IFK Borgholm har tagit sju segrar av tio möjliga under höstsäsongen och nykomlingen parkerar för närvarande på en femteplats när den sista omgången återstår. Men lördagens hemmamatch mot Möre blir den sista på IFK-bänken för huvudtränaren Edin Dzananovic.

– Det är föreningens beslut och jag har inte frågat efter någon förklaring. Jag har varit med så pass länge så jag har väl haft det lite på känn. Man har lärt sig vissa signaler, säger 38-åringen.

Annons

Ville du fortsätta?

– Det vet jag inte om jag ska vara ärlig. Både och. Det finns vissa saker mellan mig och klubben som inte stämt i år jämfört med tidigare år. Så jag vet inte. Kanske, kanske inte.

Kan du ge något exempel?

– Nä, det är inget jag behöver gå in på i detalj. Det är mer att jag kanske krävt alldeles för mycket av min omgivning.

Edin Dzananovic har vistats i båset på Borgholms IP de fyra senaste säsongerna. Första året var som assisterande tränare till Andreas Prins. De tre senaste säsongerna har han haft huvudansvaret.

Förra året vann det unga laget division 6. Nu har man alltså femteplatsen i division 5 i egna händer inför avslutningen, efter att ha stått för en stark höstsäsong.

– Säsongen har varit fantastisk. Vi fixade kontraktet, vilket var målet, rätt tidigt. Det har varit ett extremt bortfall av äldre spelare inför året, jag räknade med att de skulle hjälpa de yngre. Men ungdomarna som blev kvar är jag mer än nöjd med.

Siktar du på att coacha något annat lag 2019?

– Det vet jag inte. Rent spontant känns det extremt roligt att vara lite ledig. Att kunna gå och besöka PAIF-cupen och bara hänga där, till exempel, säger Edin Dananovic.

Sedan tidigare står det klart att även IFK Borgholms damlag för närvarande är utan tränare inför 2019 efter att Andreas Prins lämnat föreningen.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons