Annons

Duon tog hem historisk turnering

Borgholms Tennisklubbs första padelturnering någonsin är avgjord. Historiska vinnare: Stefan Wilson och Janne Andersson.
Padeltennis • Publicerad 4 november 2019
Stefan Wilson (t.v.), som driver Padel Arena Borgholm, tog hem segern tillsammans med Janne Andersson (t.h.).
Stefan Wilson (t.v.), som driver Padel Arena Borgholm, tog hem segern tillsammans med Janne Andersson (t.h.).Foto: Privat

Intresset var stort och totalt 16 spelare, maximalt antal, deltog i lördagens tävling på de fyra utomhusbanorna vid Padel Arena Borgholm. Turneringen, som var Borgholms tennisklubbs första någonsin i padelsammanhang, avgjordes i spelformen Americano, vilket innebär korta matcher där alla får möta alla.

Efter en jämn grundomgång så ställdes Stephen Budge och Niklas Nilsson mot Janne Andersson och Stefan Wilson i finalen. Det blev en välspelad match där den sistnämnda duon till slut stod som segrare.

Annons

Borgholms Tennisklubb, som just nu har cirka 140 medlemmar, har vuxit mycket de senaste åren. Samarbetet med Padel Arena Borgholm förväntas ge mer effekt framöver.

– Tillskottet med padel blir ett spännande komplement till tennisen som vi tror kan bidra till att föreningen attraherar ännu fler medlemmar. Det här har verkligen gett mersmak så vi hoppas kunna starta barn- och ungdomsträning, nybörjarkurser för både dam och herr och anordna turneringar, säger ordföranden Carl Barke.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons