Duo från västkusten SM-favoriter i Borgholm

De tog SM-guld i fyrmannalag för två veckor sedan.
Nu tävlar tonåringarna Emrik Axelsson och Imam Rezai i singel-SM på Öland.
– Man ska inte ha för höga krav. Men jag tror verkligen inte att de kommer göra bort sig, säger Bengt Johansson.
Bowls, SM • Publicerad 5 oktober 2019
Ingvar Nelson är en av de lokala deltagarna som kanske kan utmana om guldet när singel-SM i bowls avgörs i Borgholm.
Ingvar Nelson är en av de lokala deltagarna som kanske kan utmana om guldet när singel-SM i bowls avgörs i Borgholm.Foto: Carin Svensson

Totalt 60 spelare, fördelat på tio grupper, gör upp om guldet när singel-SM i bowls avgörs i Borgholms tennishall i helgen. Gruppspelet äger rum på lördagen och finalspelet under söndagen.

– Det har blivit rätt jämna grupper i lottningen, så det kommer verkligen inte vara helt enkelt för vissa att ta sig vidare till söndagen, säger Bengt ”Kyl-Bengan” Johansson från Borgholms Bowls.

Föreningen arrangerar mästerskapet tillsammans med Svenska bowlsförbundet och Borgholms kommun. Bengt Johansson håller Jörgen Karlsson och Tommy Dahlgren från västkustsklubben Grebbestad som störst favoriter.

– De är alltid svårt att tas med när det gäller singelspel. På vår sida så har Jerry Nilsson visat rätt så bra resultat den senaste tiden. Även Ingvar Nelson brukar hålla sig framme när det gäller.

För två veckor sedan var Emrik Axelsson och Imam Rezai från Böda med och vann SM-guld i fyrmannalag i Karlstad. Tonåringarna finns med i deltagarlistan i helgens mästerskap.

– De här unga grabbarna får det nog lite svårare när det är singel, man ska inte ha för höga krav. Men jag tror verkligen inte att de kommer göra bort sig alltså. Det blir spännande att se, säger Bengt Johansson.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.