Annons

Dubbla derbyn och ryck i toppstriden - Så går det i tisdagens matcher

Blir det nya Nilsson-mål i Borgholm? Hur ska Böda/Högby resa sig efter den tunga förlusten på Skansen? Och frågan som vi kanske alla ställer oss. När ska David Elm debutera?
Fotboll • Publicerad 25 juni 2019
Om David Elm gör debut för sin nya klubb, MGoIF. Vart ska han då ta plats?
Om David Elm gör debut för sin nya klubb, MGoIF. Vart ska han då ta plats?Foto: Magnus Anderberg

Div. 5, herr

Mörbylånga (5) - Borgholm (2)

Annons

Två lag med vind i seglen. Kapten, Tom Karlsson, och hans mannar stod för en heroisk insats senast. Kaptenen stod själv för två mål och var högst delaktig i miraklet på Skansen. 2-0-underläge blev till slut 4-2. Behöver man ens nyförvärvet, David Elm? Och vart ska han i så fall ta plats? Borgholm gjorde även de en fin insats när man stal poäng från seriesuveränen, Påryd. Borgholm som vill upp i fyran har inte råd att tappa poäng. Seger för bortalaget, 3-1.

SSG (4) - Böda/Högby (3)

Kvällens andra Ölandsderby spelas på Björkvallen. Det kommer ånga vilja och kamp om lagen. SSG åkte på storstryk med 7-2 mot nästjumbon. Dessutom får man klara sig utan Hannes Alvarmo, som fick se rött senast. B/H:s tränare, Marcus Stark, vad märkbart bedrövad efter matchen på Skansen senast: ”Katastrofinsats, sämsta matchen i år”. Räkna inte med något skönlir på Björkvallen. Men det kommer smälla från start. 4-1 till Böda/Högby.

Div. 3, dam

Borgholm (2) - Södermöre B (3)

Borgholm vann med 10-0 senast. Fem mål kom från Ida Nilsson. Och Södermöre kommer till Borgholms IP med två förluster bakom sig och 0-9 i målskillnad. Tabelltrean är helt ur slag. Chans för Borgholm att göra ett litet ryck här? Vi tippade rätt senast! Den här gången blir det inte tvåsiffrigt. Men fler Nilsson-mål och tre nya poäng blir det. 4-0 till Borgholm.

Gustav SchönSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons