GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Division 5-laget lämnar serien – börjar om i sexan

Tråkiga nyheter för den lokala fotbollen.
Bäckebo GoIF drar ur sitt lag ur femman och vad det verkar hamnar de inte i Kalmar/Öland-sexan.
– Det lockar inte lika mycket med en bortamatch mot Braås som mot Degerhamn, så är det, säger Oskar Larsson från den aktuella föreningen.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Fotboll, div. 5 herr • Publicerad 23 januari 2023 • Uppdaterad 23 januari 2023
Bäckebo segrade i division 5-kvalet, men börjar trots det om i sexan.
Bäckebo segrade i division 5-kvalet, men börjar trots det om i sexan.Foto: Mattis Andersson

Det är Bäckebo GoIF som efter flera tunga spelartapp nu tvingas dra ur sitt lag ur division 5. Föreningen kommer att börja om med ett representationslag i division 6. Bäckebo skulle ha spelat i samma division 5-serie som Mörbylånga, GAIF, Persnäs och RM.

Problemet med numerären i spelartruppen började redan under pandemin.

– Vi tappade tolv spelare. Det var ett helt kompisgäng som drog och pluggade, det var då det började. Sedan när det blir som förra säsongen, när vi redan då hade det tufft med folk så var det några som tröttnade och några fick erbjudanden från andra klubbar, säger Larsson.

Det är i nuläget inte heller någon tränare på plats.

– Vi har hamnat i ett moment 22 när vi försöker locka tränare. En tränare vill ju ha en spelargrupp, medan spelare vill ha en tränare på plats.

Men det är inga problem att köra på i sexan?

– Ska man vara helt ärlig så vet vi inte. Men det blir lite på ett annat sätt. Lite som GAIF, man kan träna en gång i veckan och förhoppningsvis spela lite matcher på veckodagar. Vi var ändå 20 pers på träningarna innan.

Då blir det bortaresor till Böda/Högby och Degerhamn istället för RM och GAIF?

– Tyvärr tror jag att vi hamnar i samma sexa som Alsterbro (Division 6 Uppvidinge). Det beror lite på vilka lag som tar platsen i femman. Det kan ju vara så att det blir Gullabo/Gullaboås eller Läckeby som tar den och då kanske det öppnar upp sig. Men vad jag tror är att vi hamnar i ”Uppvidinge”.

Inte så kul?

– Nej, de flesta i laget är ju från Kalmar. Det lockar inte lika mycket med en bortamatch mot Braås som mot Degerhamn, så är det.

Sedan tidigare har även Alsterbro dragit ur sitt lag ur femman av samma anledning.

Mattis AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.