Annons

”De får åka och festa och vi får stanna hemma”

Det blir ingen innebandyfest för FBC Kalmarsunds JAS-lag. Resan mot Innebandyfesten och SM tog slut i matchen mot Lindome IBK som slutade med en bitter uddamåls förlust. Lindome snodde platsen till innebandyfesten och JAS tjejernas dröm gick i kras.
– Det känns för jävligt, det är skittråkigt, säger Julia Andersson.
Publicerad 25 mars 2018
Julia Andersson: ”Det är SM vi missar liksom. Så det känns surt nu, riktigt surt”
Julia Andersson: ”Det är SM vi missar liksom. Så det känns surt nu, riktigt surt”

Innebandy, JAS play off

Det var ett något, enligt resultattavlan, vassare Lindome som gästade Färjehallen i lördags. En till en början målfattig match som mest gick ut på att lagen kontrade och ibland fick gå på avslut och med ett FBC som inte kom in i sitt spel och den nivån de kan.

Annons

– Vi fick det inte att stämma och kom inte igång. Vi hade ingen måltjuv idag som klev fram och tog avsluten, säger Lars Lind.

Laget har mött Lindome flera gånger tidigare och det brukar vara jämna matcher utan en självklar segrare. Och det såg likadant ut i lördags.

– Vi mötte ett bra Lindome idag, säger Lars Lind.

Det var inte förrän när FBC sätter första målet genom Isabella Landvetter när klockan stod på 18.08.

– Nu hade vi ingenting att förlora. Nu var det bara att köra rakt fram. Det hjälpte ju, men inte helt, säger Julia Andersson.

FBC tände till rejält och det såg ut att släppa ordentligt när Matilda Abramsson gjorde 2-3 målet bara en minuten senare. Men 50 sekunder i sista perioden räckte inte för laget för att försöka ta sig tillbaka in i matchen. Det blev en förlust med ett tillsnyggat slutresultat.

En förlust som, som vanligt, inte betyder noll poäng i tabellen utan chansen om att åka till Innebandyfesten gick i kras.

– Det känns jävligt surt för det hade varit väldigt roligt att ta dem till Innebandyfesten. Nu är de Lindome som får åka och festa och vi får stanna hemma, säger Lars Lind.

– Vi hade hemmafördel och de ska man väl kunna dra större nytta av. Men som sagt målskyttet måste klicka och det gjorde det inte idag.

JAS-laget har en bra genomförd säsong bakom sig då de slutade som etta i tabellen med tio vinster och två oavgjorda matcher. Och nu är det slut på riktigt.

Annons

– Det hade varit kul att få va med sista året. Det är stort, det är SM liksom. Så det känns surt nu, riktigt surt, säger Julia Andersson.

Julia Andersson är en av de tjejerna som inte kommer att lira i JAS laget nästa år, på grund av att hon nu är för gammal för serien. Det var sista chansen även för Matilda Abramsson och Emmy Jämtin att hänga med till Innebandyfesten.

Vad händer nu då?

– Blir att satsa på division ett nu, säger Julia.

Emelie NordquistSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons