Annons

Dags för ÖM – så går det i veckans matcher

Hemmamatcher för de öländska lagen i sexan. Och nu drar ÖM igång för damerna!
Fotboll • Publicerad 2 juli 2019
Filippa Barksell måljublade på Tallhöjden senast. På onsdag har hon chans till nya mål på Runvallen.
Filippa Barksell måljublade på Tallhöjden senast. På onsdag har hon chans till nya mål på Runvallen.Foto: Magnus Anderberg

ÖM-kvartsfinal, dam

Onsdag: RM - Färjestaden

Annons

Kommentar: Färjestaden går in i sommaruppehållet som serieledare. Och har sju raka segrar på Tallhöjden. Förvisso spelas kvartsfinalen på Runvallen. Men RM får nog rikta in sig på försvarsspel och kvicka kontringar. Minnesvärda skrällar finns det gott om i ÖM-historiken! Men här vinner FGoIF, 3-1.

Division 3 herr

Tisdag: Hörvikens IF (11) - Glömminge-Algutsrums IF (8)

Kommentar: Förlösande seger för GAIF i helgen. Kan skaffa sig lite marginal ner till strecket över sommaren om det blir seger här. Hörviken var laget som GAIF slog i premiären med 2–0 på Tallhöjdens konstgräs. Då var dem det klart bättre laget. Får räkna med tuffare motstånd nu, lär bli en riktig krigarmatch. Vi säger 3–2 till Glömminge–Algutsrum.

Div. 6, herr

Tisdag: Högsrums FF (5) - Bergkvara AIF (7)

Kommentar: Den nya tränartrion fick sig en redig nagelbitare senast. När HFF knep tre poäng. Viktigt! Efter två storförluster. Bergkvara däremot tog en betydligt enklare trepoängare. Frågan är om Högsrum har siktet inställt på fredagens ÖM mot Mörby? 2-0 till Bergkvara.

Onsdag: Persnäs AIF (6) - Flygsfors/Gadd. IF (3)

Kommentar: Tung baksmälla för PAIF:en efter matchen mot Bergkvara. Förlust och nyckelspelaren, Robin Olsson, skadad. Flygsfors är trea i tabellen. Och seger senast. I förlusten mot Bergkvara hade man ett par spelare på frånvarolistan också. Är de tillbaks nu tror vi på skräll. Senaste mötet vända laget heroiskt till 2–1 på övertid. Nu tror vi på 4-2 till PAIF.

Gustav SchönSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons