Sport

Craftstadens poängkung klar för FBC

Innebandy, SSL Artikeln publicerades
FBC får in en målspruta av rang från Oskarshamn.
FBC får in en målspruta av rang från Oskarshamn.

FBC Kalmarsund har nu gjort klart med forwarden Oscar Rohlin från Craftstaden, som gjorde 41 poäng i allsvenskan den gångna säsongen.

– Känns som en ”perfect match”, säger Oscar Rohlin.

– Oscar är en viktig pusselbit i vårt mål att bli bäst i Småland, säger Per Viberg klubbchef i FBC Kalmarsund.

Rohlin är född –97 och blommade ut under säsongen med 21 mål och 20 assist på 22 matcher, närapå det dubbla jämfört med säsongen 2017/18. Han kom till klubben året innan från Katrineholm.

Kontraktet mellan FBC Kalmarsund och Rohlin sträcker sig över två säsonger.

– Först och främst ska det bli väldigt roligt och häftigt att spela SSL med FBC Kalmarsund. SSL är något jag personligen länge haft som mål och att det blev just Kalmarsund känns som en ”perfect match”, säger Oscar Rohlin.

– Mitt intryck och känslan av klubben är att den är extremt proffsig, där ingenting lämnas åt slumpen och alla jobbar åt samma håll. När det var dags för att göra ett val inför kommande säsong så blev valet inte så svårt efter att jag fick förfrågan från FBC Kalmarsund.

– Inför den fortsatta etableringen i SSL har vi varit fast beslutna och förstärka truppen med bolltrygga spelare. Oscar är just det och han gör oss omgående starkare i offensiv zon, inte minst i det etablerade anfallsspelet. Med Oscars potential och ambitionsnivå talar allt för att vi tids nog har en poängspelare av hög klass även i SSL, säger Alexander Brinkmann, tränare i FBC Kalmarsund, i ett pressmeddelande.

– Vi har fått en mycket bra start på Silly Season och har som mål att presentera tre till fyra nyförvärv till innan den 15 maj då målet är att stänga truppen, säger Viberg.