Annons

Chockvärvningen: Elm klar för Mörbylånga

Tommy Petersson är barndomsvän med bröderna Elm.
Nu har den spelande tränaren fått David att skriva på för Mörbylånga.
– Vi hoppas såklart att han ska spela någon match.
Fotboll, div. 5 herr • Publicerad 11 juni 2019 • Uppdaterad 12 juni 2019
Tommy Peterssons Mörbylånga har gjort en stark vår som nykomling i femman. Nu kan laget räkna in ett välmeriterat nyförvärv.
Tommy Peterssons Mörbylånga har gjort en stark vår som nykomling i femman. Nu kan laget räkna in ett välmeriterat nyförvärv.Foto: Arkiv

Kalmar FF, Elfsborg och engelska Fulham är tre av lagen som David Elm tillhört under sin långa karriär. Nu kan den ex-allsvenske forwarden lägga till Mörbylånga på listan.

Men det återstår att se om det faktiskt blir något framträdande i den blåa tröjan.

Annons

– Vi har skrivit över honom förutsättningslöst, det är på den nivån det är. Men vi hoppas såklart att han ska spela någon match, säger Tommy Petersson.

Det är via den spelande tränaren som kopplingen finns. Petersson är uppvuxen med bröderna Elm i Johansfors.

– Jag var lite hemvändare förra året och spelade med David i Johansfors, när han var där och spelade. Han har varit delaktig i den här övergången själv, med viss övertalning från mig.

Elm har inte gjort någon träning än och det kommer sannolikt inte att bli någon storslagen debut mot SSG på fredag.

Mörbylånga saknar en del namn inför derbyt på Björkvallen.

– Det är ju studentvecka, så vi har några spelare borta. Men vi kommer absolut kunna formera en trupp och jag har blivit överraskad tidigare över hur bra vi ändå kunnat hålla uppe spelet när vi saknat någon. Det ska bli skoj med derby.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons