Calmif innebandy blir en del av FBC: ”Stort och viktigt kliv framåt”

FBC Kalmarsund breddar sin verksamhet. På ett årsmöte beslutade Calmif, som bland annat bedriver rullstolsinnebandy, att blir en del av FBC Kalmarsund.
– Vårt mål är att kunna bidra till att utveckla innebandyn för personer som har någon form av funktionsnedsättning, säger FBC:s klubbchef Per Viberg i ett pressmeddelande.
INNEBANDY • Publicerad 12 juni 2018
Linnéa Thurfjell på Calmif.
Linnéa Thurfjell på Calmif.

Calmif har varit verksamma sedan 1970 och bedriver verksamhet för både sittande och springande utövare. Idag har man runt 45 aktiva medlemmar. Vid det senaste årsmötet beslutade föreningen att rullstolsinnebandyn ska bli en del av FBC Kalmarsunds verksamhet.

– Vi i FBC Kalmarsund tycker att det är jätteroligt att Calmif årsmöte har beslutat att föreningens medlemmar framöver skall vara en del av vår verksamhet, säger FBC:s klubbchef Per Viberg i ett pressmeddelande.

– Vårt mål är att kunna bidra till att utveckla innebandyn för personer som har någon form av funktionsnedsättning och jag hoppas att fler unga, via FBC Kalmarsund, kommer att upptäcka vår fantastiska sport.

Linnéa Thurfjell, ordförande på Calmif, är förhoppningsfull över beslutet.

– Att få tillhöra en sådan fantastisk förening som FBC Kalmarsund är ett stort och viktigt kliv framåt, inte bara för oss från Calmif utan för parainnebandyns utveckling i stort

Johan BjörlingSkicka e-post