Annons

Bred ö-representation i Norge

13 ölänningar deltog i en norsk europatourtävling i bowls förrförra helgen. Bäst gick det för Tobias Egestrand och Ingvar Nelson som båda nådde a-slutspel.
Bowls • Publicerad 7 november 2019
Tobias Egestrand från Borgholm bowls gick till a-slutspel för första gången.
Tobias Egestrand från Borgholm bowls gick till a-slutspel för första gången.Foto: Privat

Både Borgholms bowls och Byxelkrok bowlsklubb fanns representerat på Skiens idrottsanläggning i sydöstra Norge där sammanlagt 144 deltagare från åtta länder tävlade.

Kvartetten Eroll Morina, Petter Skoglund, Ted Nelson och Johan Andersson gjorde sin första internationella tävling och många gjorde bra ifrån sig i både b- och c-slutspelet. Bäst gick det för överraskningen Tobias Egestrand och rutinerade Ingvar Nelson. Båda tog sig till a-slutspel men föll i första respektive andra omgången.

Annons

Finalen i tävlingen var helsvensk. Benny Sjögren och Jonas Häger från Ödeborg gjorde upp om segern där den förstnämnde försvarade sin titel från 2018. I helgen avgörs SM för tremannalag i Löttorp.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons