Annons

Bråkigt om publiken när FBC vann: ”De kallade mig tjockis”

FBC Kalmarsund vann första matchen mot Linköping. Men fokus efter matchen var på hemmapubliken, sponsorerna. FBC:s klubbchef Per Viberg hamnade i en het diskussion med Linköpingsledare om publiken.
– De kallade mig tjockis. Men vi har okej från polisen, säger Viberg.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Innebandy, • Publicerad 18 mars 2021 • Uppdaterad 19 mars 2021
FBC Kalmarsund vann en stundtals slutspelsgrinig första match mot Linköping med 8-5.
FBC Kalmarsund vann en stundtals slutspelsgrinig första match mot Linköping med 8-5.Foto: Andreas Yngvesson

FBC Kalmarsund vann första SM-kvartsfinalen mot Linköping med 8-5 inför upp emot 100 högljudda supportrar/sponsorer på läktarna. Kalmarsund har under en längre tid låtit sponsorer se matcherna från läktaren.

Ölandsbladet har tidigare ställt frågan till polisen om detta är okej, och det är det enligt polisen eftersom det räknas som ett icke publik evenemang.

Annons

Linköpings ledarstab tyckte inte det var okej att ha närmare 100 hemmasupportrar med sig och ringde mitt under matchen till svenska innebandyförbundet för att ifrågasätta detta.

– Jag fick till mig att de hade betett sig dåligt under matchen och ringt till svenska innebandyförbundet. Då tyckte jag istället för att de ska tjafsa med funktionärerna så kan jag svara upp vad som gäller, säger Per Viberg som gick ner för att prata med gästerna ledare.

Då blev det hetsigt.

– De var inte intresserade av att höra och varje gång jag vände ryggen till så började de hetsa. Då sa jag till en av deras ledare att han var en pajas och då kallade han mig tjockis. Jag må vara en tjockis men det har inte med saken att göra.

”Då sa jag till en av deras ledare att han var en pajas och då kallade han mig tjockis.”
Per Viberg, FBC Kalmarsund

– Jag visade upp ett mejl från polisen. De känner till det och har sagt att det är okej. Det handlar om ett icke offentligt evenemang och det har polisen köpt.

Per Viberg berättar att alla sponsorer som går in på arenan tar tempen och att det finns handsprit.

– Man kan prata om att det är ett kryphål, det är klart man kan se det så, men det är två olika lagstiftningar. Jag vet att både fotbollen och hockeyn har folk i sina loger, men där har man åtta på läktaren och fler i logerna. Är det mer okej att sitta i en loge.

– Jag är ytterst ansvarig, jag gör den bedömning jag tror är bäst för föreningen.

Det handlar om att ha en god relation med sponsorerna så att de blir föreningen trogen menar Viberg.

– Det är klart att smittspridningen ökar. Sen finns det företag som inte vill gå och företag som inte får gå. Det får varje företag bedöma själv. Men lik väl får man äta på restaurang.

Annons

– Sen tycker vi väl att smittläget var lugnare nu. Det handlar också om överlevnad, om att vi ska ha kvar våra sponsorer långsiktigt.

Är det fler lag i SSL som låter sponsorerna se matcherna i hallen.

– Vi är nog ensamma i SSL om att göra så här och jag ser ingen anledning till att vi ska sluta med att låta våra sponsorer se matcherna. Sen kan jag förstå reaktionen, men man kunde ju ha varit lite balanserad och ringt förbundet i morgon och frågat hur de tolkar det. Sen kan ju svenskan (förbundet) ringa och fråga oss i morgon,. Vi får väl se.

Andreas YngvessonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons