unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Vann rafflande Ölandsderby men bröt sviten i CoBÖDAbana

Det krävdes ett Djurgården för att Böda/Högby skulle förlora en CoBÖDAbana-final.
– Svårt att ladda om efter en hård batalj mot RM i semin , säger Victor Byström efter en ovanligt regnigt, blåsig och kall turnering.
Victor Byström (bakgrunden) fick nöja sig med andraplats i år – härnäst väntar comeback på gräs i ÖM med Böda/Högby.
Victor Byström (bakgrunden) fick nöja sig med andraplats i år – härnäst väntar comeback på gräs i ÖM med Böda/Högby.

Tävlingsledare Patrik ”Putte” Blomström konstaterade inför turneringen att 20 av 22 CoBÖDAbanas varit soliga. Det här året blev tvärtom för de 24 lagen var på plats i Böda för att spela Beachfotboll.

SSG:s innebandylag hade under midsommarnatten bestämt sig för att även de skulle testa på att spela beach fotboll. Deras insats räckte dock inte för att ta sig vidare från gruppen

– Vi vann i alla fall en match och hade en trevlig lördag, det var vårat mål, sa Pontus Björk som stod i målet för SSG IF.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

För öländsk vidkommande var det RM och Böda/Högby på herrsidan som gick vidare från gruppspelet. Båda lagen vann sin kvartsfinal och möttes en en öländsk semifinal där Böda/Högby

– Före matchen tänker man att det inte ska bli så hetsigt men när man väl står där och alla känner alla så blir det ett jäkla hett möte, säger ”Byan”.

RM tog ledningen med 2–0. Böda/Högby kvitterade. RM tog ledningen igen med 3–2. Böda/Högby svarade igen – och tog ledningen med 4–3.

– En hård batalj, det var på håret men vi har lite övertag på RM efter segrar senaste åren och lyckas få in en boll med bara minuten kvar.

Böda/Högby har stått som segrare på herrsidan tre år i rad. Men nu fick de nöja sig med en andraplats efter 1–6 mot Djurgårdens IF FF i finalen.

– Vi gör 1–0 men de är snabba, spelar smart och sätter sina skott. När vi tvingas chansa rinner det iväg. Det var svårt att ladda om, hade vi varit på topp hade slagit dem. Vi får börja på en ny svit nästa år istället.

Stockholmarna kom ner och plockade hem båda titalrna – i damfinalen blev det seger mot regerande mästarna Vetlanda United.

Victor Byström brukar göra gästspel i Böda/Högby till beachfotbollen – nu stannar han kvar i seriespelet över hösten – Marcus Stark sa förra veckan i ÖB–sporten att han tror på 10–12 mål av före detta Lindsdalsspelaren.

– Kul att få den pressen som defensiv mittfältare, haha. Nä, jag sätter mycket press på mig själv också och det är klart att jag vill bidra med poäng, men det är inte så jäkla lätt att komma och ösa in mål.

Comebacken på gräs sker i ÖM–semin mot RM.

– Ja, om ”Mackan” tar ut mig, haha. Konditionen finns där, bolltouchen och tajmingen har kanske ett litet tag att hitta.

Hur känns det att kliva ner till division 5?

– Jag är färdig med division 2 och för mig spelar det då inte så stor roll om det är trean eller femman. Det känns kul att kunna ge någonting tillbaka till sin moderförening.

Läs mer

Brf Badvakten i Borgholm – byggstarten kan anas.

Öland

Rekordlägenheten såld - då är de i mål: ”Bra bit på väg”

Sexton sålda, åtta reserverade – Borgholms exklusivaste byggprojekt med hyresrätter där de största och översta gräver runt åtta miljoner hål i plånboken närmar sig startbeslut.

Campings ägare Anders Jonsson pekar ut platsen där de nya stugorna ska byggas.

Öland

Klart: Då tas första spadtaget på omtvistad stugby

Det har tagit sin tid med nekanden och överklaganden. Men nu ska det första spadtaget på Kapelludden AB:s stugby tas.

Magnus Lagerlöf, Peter Sandwall, Maria Jansén och Örjan Molander med flera träffades på onsdagen för komma närmare en lösning i frågan om ett öländskt historiskt museum.

Öland

Historiskt museum på Öland: ”Ett stort steg på vägen”

Ett historiskt öländskt museum skulle kunna stå färdigt i Ekerum våren 2024. På onsdagen träffades inblandade intressenter för att diskutera förutsättningarna.

P17-landslaget kommer till Öland, bilden är från en match 2012 mot Slovakien.

Sport

Klart: Hit kommer fotbollslandslaget

"Hemlig ort” – nu vet vi: ”Klart de väljer Sveriges bästa träningsanläggning för fotboll!”

Lektor Ludvig Papmehl-Dufay leder studentgrävningarna i Gamla Skogsby och Lina Drott (i mitten) ansvarar för kommunikation och information.

Öland

Spännande – hur stort är järnåldershuset?

När Linnéuniversitetet började med utgrävningarna vid järnåldersgården i Gamla Skogsby för ett år sedan trodde man att det var en byggnad på 8x8 meter. Nu har man fått andra besked.

Tungt skördefestrally på norra Öland

Öland

Tungt skördefestrally på norra Öland

Veteranlastbilar och andra veteranfordon från hela Sverige deltar.