Annons

Vann rafflande Ölandsderby men bröt sviten i CoBÖDAbana

Det krävdes ett Djurgården för att Böda/Högby skulle förlora en CoBÖDAbana-final.
– Svårt att ladda om efter en hård batalj mot RM i semin , säger Victor Byström efter en ovanligt regnigt, blåsig och kall turnering.
Beachfotboll, Cobödabana • Publicerad 9 juli 2018
Victor Byström (bakgrunden) fick nöja sig med andraplats i år – härnäst väntar comeback på gräs i ÖM med Böda/Högby.
Victor Byström (bakgrunden) fick nöja sig med andraplats i år – härnäst väntar comeback på gräs i ÖM med Böda/Högby.

Tävlingsledare Patrik ”Putte” Blomström konstaterade inför turneringen att 20 av 22 CoBÖDAbanas varit soliga. Det här året blev tvärtom för de 24 lagen var på plats i Böda för att spela Beachfotboll.

SSG:s innebandylag hade under midsommarnatten bestämt sig för att även de skulle testa på att spela beach fotboll. Deras insats räckte dock inte för att ta sig vidare från gruppen

Annons

– Vi vann i alla fall en match och hade en trevlig lördag, det var vårat mål, sa Pontus Björk som stod i målet för SSG IF.

För öländsk vidkommande var det RM och Böda/Högby på herrsidan som gick vidare från gruppspelet. Båda lagen vann sin kvartsfinal och möttes en en öländsk semifinal där Böda/Högby

– Före matchen tänker man att det inte ska bli så hetsigt men när man väl står där och alla känner alla så blir det ett jäkla hett möte, säger ”Byan”.

RM tog ledningen med 2–0. Böda/Högby kvitterade. RM tog ledningen igen med 3–2. Böda/Högby svarade igen – och tog ledningen med 4–3.

– En hård batalj, det var på håret men vi har lite övertag på RM efter segrar senaste åren och lyckas få in en boll med bara minuten kvar.

Böda/Högby har stått som segrare på herrsidan tre år i rad. Men nu fick de nöja sig med en andraplats efter 1–6 mot Djurgårdens IF FF i finalen.

– Vi gör 1–0 men de är snabba, spelar smart och sätter sina skott. När vi tvingas chansa rinner det iväg. Det var svårt att ladda om, hade vi varit på topp hade slagit dem. Vi får börja på en ny svit nästa år istället.

Stockholmarna kom ner och plockade hem båda titalrna – i damfinalen blev det seger mot regerande mästarna Vetlanda United.

Victor Byström brukar göra gästspel i Böda/Högby till beachfotbollen – nu stannar han kvar i seriespelet över hösten – Marcus Stark sa förra veckan i ÖB–sporten att han tror på 10–12 mål av före detta Lindsdalsspelaren.

– Kul att få den pressen som defensiv mittfältare, haha. Nä, jag sätter mycket press på mig själv också och det är klart att jag vill bidra med poäng, men det är inte så jäkla lätt att komma och ösa in mål.

Annons

Comebacken på gräs sker i ÖM–semin mot RM.

– Ja, om ”Mackan” tar ut mig, haha. Konditionen finns där, bolltouchen och tajmingen har kanske ett litet tag att hitta.

Hur känns det att kliva ner till division 5?

– Jag är färdig med division 2 och för mig spelar det då inte så stor roll om det är trean eller femman. Det känns kul att kunna ge någonting tillbaka till sin moderförening.

Emelie NordquistSkicka e-post
Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons