Böda Sand förvandlas till hästarena – pengar till nytt ridhus

Efter initiativ från Åkerbo Hästklubb och med hjälp från Team Equus for Hope, arrangeras i helgen hopptävlingen Böda Sand Jump for Hope. Meetinget pågår i tre dagar och innehåller både tävlingar, träningspass, utställare och familjeaktiviteter.
Ridsport • Publicerad 22 augusti 2018
Hälften av intäkterna från den här tävlingen till cancerfonden och hälften till Åkerbo Hästklubb.
Hälften av intäkterna från den här tävlingen till cancerfonden och hälften till Åkerbo Hästklubb.

Efter ett och ett halvt års planering är det dags. Drygt 560 starter ska genomföras under tre dagar. 122 hästboxar har byggts upp och varje dag arbetar ett åttiotal funktionärer med att få tävlingarna att fungera. Nyckel till framgång heter samarbete.

– Ridsportare måste samarbete över gränserna. Det är fantastiskt att vi kan förena ryttare från tio olika klubbar i Team Equus och att vi samarbetar med lilla Åkerbo Hästklubb. Det här är ju en fantastisk plats med camping, badland och hästtävlingar. Det här är bland det roligaste jag har gjort och ändå gör jag bara roliga saker hela tiden.

Så säger Ann ”Bella” Rhodelind, som driver den ideella föreningen Equus for Hope. Föreningen arbetar sedan länge med olika aktiviteter för att samla in pengar till cancerforskning. Deras arbete har bland annat uppmärksammats på den årliga TV-sända cancergalan.

– Hälften av intäkterna från den här tävlingen går till cancerfonden och hälften till Åkerbo Hästklubb. Jag hoppas att det kan bli en grundplåt till ett ridhus.

Vad skulle det betyda för ridsporten om det blir ett ridhus i Löttorp?

– Det skulle betyda jättemycket. De här unga ryttarna har ju tio mil vart de än ska för att kunna träna.

Med start på fredag så blir det hopptävlingar i klasser från Lätt D till Lätt B. På söndag blir det också laghoppning då första omgången av ponnyallsvenskan genomförs.

– Det är helt fantastiskt att så många skickliga ryttare kommer hit med sina vackra hästar och deltar i vår tävling, jag tror att det kommer bli riktigt fina dagar för både deltagare och publik, säger Anna Barkevall, VD på Böda Sand Beach Resort.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Karolina SörmanSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.