Böda/Högby starkast i norr: ”Överlägsna hela vägen”

Fotboll, träningsmatch herr • Publicerad 4 mars 2019
Marcus Starks Böda/Högby inledde matchsäsongen genom att besegra Persnäs med 7-0.
Marcus Starks Böda/Högby inledde matchsäsongen genom att besegra Persnäs med 7-0.

Böda/Högby och Persnäs inledde träningsmatchandet med ett nordöländskt derby. Då visade Böda/Högby vilka som är storebror.

– Vi var ganska överlägsna hela vägen egentligen. Det stod 4-0 i halvtid men det kunde varit det dubbla, trots att vi inte gör en särskilt bra halvlek. Första 25 minuterna var det som kalvar på grönbete. Vi sprang åt alla håll, säger tränaren Marcus Stark.

Böda/Högby har flyttat upp sitt äldsta pojklag i seniorverksamheten. I andra halvlek fick flera yngre förmågor göra a-lagsdebut.

– Vi bytte ganska friskt. Det var Pelle Nilsson och nio grabbar som avslutade matchen. Han sa det att ”fan, jag är 14 år äldre än de här, och då är jag ändå inte särskilt gammal”, haha.

Laget fick inte in något nyförvärv utifrån under vintern. Däremot hoppas man på att en skadad trio ska kunna komma tillbaka under säsongen. Robin Petersson, Martin Andersson och Filip Jonsson dras alla med knäskador.

– Robin är på väg tillbaka och kan förhoppningsvis vara redo i slutet av april/början av maj. Martin opererade sig i januari och hoppas vara tillbaka efter sommaren. Filip har haft problem med sitt knä väldigt länge, så han tar det försiktigt, men efter sommaren kanske han också kan vara redo.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.