Annons

Blir reprismöte i kvalet: ”Ganska kaxig attityd”

Kalmarsund slog ut Lockerud i fjolårets kval mot SSL. Nu möts de igen.
– Vi har varit inställda på möte mot dem sedan januari. Det kommer bli riktiga publikmatcher. Vi är grymt hemmastarka. De är ett jäkla starkt kollektiv, säger Rasmus Bernhardsson.
Innebandy, Allsvenskan • Publicerad 18 mars 2019
Fjolårets matcher slutade med vinster på straffar och i förlängningen mot Lockerud i kvalet.
Fjolårets matcher slutade med vinster på straffar och i förlängningen mot Lockerud i kvalet.

Kalmarsund avslutade serien borta mot Hovslätt där motståndet kämpade för att hålla sig kvar medan FBC redan var klara seriesegrare.

– Det märktes framför allt på slutet. Deras viktigaste nio minuter den här säsongen medan vi bara vill spela av dem.

Annons

Då tappade FBC 3–1 till 3–3, till SSG:s stora glädje.

– Vi sa att det här var uppstarten till kvalet men jättemånga felbeslut och bjuder på alla tre målen i matchen, säger Bernhardsson.

– Men fokus är på att vara som bäst nästa helg.

Då drar kvalet mot SSL igång. IBK Lockerud Mariestad vann sin sista matchen och säkrade därmed kvalplatsen mot FBC.

– Vi har varit inställda på möte mot dem sedan januari. De hade tufft i början på serien med att sätta sitt nya försvarsspel men har gått starkt sedan jul, säger Bernhardsson.

– De är ett jättestarkt kollektiv som jobbar stenhårt. De har flyttat upp försvaret, har blivit mer aggressiva och vill ha mycket boll.

Årets match mellan lagen i seriespelet slutade 3–3. När lagen möttes i fjolårets kval vann FBC första matchen på straffar och andra i sudden death. Detta efter att Lockerud utropat sig själv som favorit.

– De har ganska kaxig attityd. De får gärna ta på sig den rollen i år med, de är fortfarande ett jäkla bra lag. Men det är svårare att säga något om favoritskapet nu. Det blir en maktkamp på plan.

Skillnaden i år är att Kalmarsund har hemmaplansfördel i två av eventuellt tre matcher. Serien inleds på söndag i Kalmar.

– Det är en jättefördel. Vi har inte tappat poäng i år i sportcenter. Vi är väldigt starka hemma. Ingen kommer hit och slår oss, det funkar inte så.

Annons

Bernhardsson är besviken över publikintresset i år. Kalmarsund är blott fyra i publikligan i allsvenskan södra med 147 personer i snitt per match.

– Vi är ganska självkritiska. Vi har inte gjort tillräckligt för att dra publik, säger han.

– Nu blir det en riktig publikmatch och det är inte många andra lag som är igång längre, vi hoppas få ett riktigt lyft i hallen.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons