B/H stormar mot kval efter åttonde raka

Böda/Högby skaffade sig ett försprång på tre poäng ner till kvalstrecket inför sista omgången av femman efter 4–1 seger i helgen mot Gullabo/Gullaboås.
– Nu är målsättningen att bli tvåa, säger Marcus Stark.
Fotboll, div. 5 • Publicerad 1 oktober 2018
Jacob Hultenius glänste på mitten: ”Bäst på plan, vinner slaget på mitten mot tre stödiga grabbar modell äldre.”
Jacob Hultenius glänste på mitten: ”Bäst på plan, vinner slaget på mitten mot tre stödiga grabbar modell äldre.”

Bortamöte på Dackehed är en match som inget lag tar för given – inte ens Böda/Högby med bättre form än en belgian blue–tjur.

– Gullabo krigar för sin existens och är inte lätta att tas med. Vi saknar några viktiga spelare men har en go känsla i gruppen just nu.

John Arnesson spräckte nollan tidigt och sedan dundrade Jacob Hultenius in 2–0 på en frispark.

– Han är bäst på plan, vinner slaget på mitten mot tre stödiga grabbar modell äldre. Kryddar med mål och en framspelning till Jonas som sätter dit en språngskalle.

Det målet innebar 4–1 precis innan paus. Och med en del varningar i bagaget slog B/H av på tempot i andra.

– Vi spelar av den utan större problem. Riskerar inga skador och avstängningar inför sista omgången utan har så bra lag vi kan då.

Åttonde raka segern för Böda/Högby. Eftersom Alstermo kryssade mot Möre är det nu tre poänger ner till under strecket. Dessutom klev nordölänningarna upp på samma poäng som tvåan Torsås/Norra Tång.

– Målsättningen nu är andraplatsen. Trekanten slåss för sin existens mot Torsås i sista matchen, konstaterar ”Mackan”.

– Klart att vi har ett bra läge nu men det är fortfarande mycket som kan gå åt helvete, vi ska fokusera på att göra vårt jobb.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.