Annons

Beskedet: 22 timmar innan matchstart – Lindström spelklar: ”Får trashtalka istället”

Med mindre än ett dygn kvar till matchstart kom beskedet.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Innebandy, SSL herr • Publicerad 4 oktober 2022
Tobias Lindström är tillbaka i spel igen mot Helsingborg.
Tobias Lindström är tillbaka i spel igen mot Helsingborg.Foto: Kalle Karlsson

Den omtalade avstängningen som Tobias Lindström drog på sig i SSL-mötet mot Helsingborg har blivit tidsbestämd, en uppgift som ÖB-sporten fick under tisdagskvällen.

I förra veckan fick FBC-backen beskedet att avstängningen skulle vara så länge inget slutgiltigt beslut tagits. Under tisdagen hade en videogranskningsgrupp möte och bestämde sig för att Lindströms avstängning inte skall fortgå utan är bestämd till två matcher, som redan har spelats.

Annons

En revanschsugen Lindström sa till ÖB-sporten i förra veckan efter sin utvisning att han hoppades vara tillbaka till cupmatchen.

Nu blir det så. Med andra ord får han spela onsdagens cupmatch – mot just FC Helsingborg. Lindström bekräftar uppgifterna för ÖB-sporten:

– Det känns ännu bättre att det är just mot Helsingborg faktiskt. Det kommer nog att trashtalkas en del imorgon om det här. Men det blir kul, det blir en extra gnista, säger Lindström.

När laget under tisdagen hade matchträning var det med en ovisshet.

– Det var det första ”VG” (Viktor Gustavsson, tränare) sa i omklädningsrummet innan träningen. ”Om Tobbe får spela blir det den här uppställningen annars spelar vi så här”. Det kändes jättekonstigt att träna utan att veta om man skulle få spela eller inte. Känslan var att det inte skulle bli fler matchers avstängning men med de som sitter där och tar sån tid på sig så är man ju orolig att de skulle ta något jättekonstigt beslut som ingen skulle fatta.

– Det är första gången man tränat men inte vetat om man får spela dagen efter, säger Lindström som fick sin dom 13 (!) dagar efter händelsen han varit avstängd för.

”Istället för att skalla honom får jag trashtalka istället.”
Tobias Lindström.

FBC-backen är i alla fall märkbart revanschsugen.

– Istället för att skalla honom (Fredi Petersson) får jag trashtalka istället. Jag får hänga några så får du ringa igen efter matchen.

Mattis AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons