Annons

Bekväm 3–0-seger för Mörby: ”Sög musten ur dem”

Tre mål framåt och ännu en trepoängare på kontot. Det blev utfallet för Mörbylånga efter måndagens bortamatch mot Södermöre.
– En ganska bekväm resa. Vi hade koll från början till slut, säger Mörby-tränaren Sara Erlandsson.
FOTBOLL, DIV. 3 DAM • Publicerad 5 juni 2018
Josefine Blad gjorde två mål mot Södermöre.
Josefine Blad gjorde två mål mot Södermöre.

Frånsett de första minuterna av matchen hade serieledande Mörbyånga totalkoll på händelserna på Fruskogsvallen i Ljungbyholm. Redan efter sju minuter gjorde spelande tränaren Sara Erlandsson 1–0. En minut senare utökade Josefine Blad ledningen.

– Det tog fem-tio minuter innan vi kom in i det. Sedan gjorde vi två rätt snabba mål som sög musten ur dem, säger Erlandsson.

Annons

I den 37:e minuten gjorde Josefine Blad sitt andra mål efter fint förarbete från Therese Trofast som nickskarvade bollen till Blad som kunde lobbskjuta 3–0.

Den andra halvleken såg i stora drag ut som den första, men den förblev mållös.

– Det var vi som styrde och försökte spela. De hade två farliga avslut på hela matchen. säger Erlandsson.

Men Mörby-tränaren ser ändå klar förbättringspotential i laget.

– Ja, vi är lite väl hungriga på att gå framåt ibland. I stället för att spela runt och vila med bollen vill vi anfalla. Det är något vi behöver gå igenom nu efteråt.

Någon i laget som stack ut?

– Svårt att säga för alla sliter. Men Cajsa Engqvist på vänsterbacken sliter mycket och hänger med bra upp i anfallen. Och Tessan var bra också. Hon springer på kanten och skapar ytor åt andra spelare.

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons