GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Både femman och sexan ser ut att förändras: ”Blir ett större ingrepp”

Bäckebo har lämnat sin plats i division 5 till förfogande.
Detta gör att de lokala serierna sannolikt kommer att förändras.
– Det blir laget längst österut som får byte serie, säger Mats Larlind från Smålands fotbollförbund om den sydöstra femmans vakans som uppstått.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Fotboll • Publicerad 24 januari 2023
GAIF och RM kommer sannolikt att få ett nytt serieförslag presenterat.
GAIF och RM kommer sannolikt att få ett nytt serieförslag presenterat.Foto: Kalle Karlsson

Under måndagen kunde ÖB-sporten avslöja att Bäckebo tvingats dra sig ur division 5 för att börja om i sexan. Detta är något som kommer att få konsekvenser på de tidigare serieförslagen.

Anledningen är att laget som ser ut att ta Bäckebos vakanta plats är Skruvs IF – och de kommer inte hamna i den sydöstra femman.

– Geografin säger att Skruv sannolikt kommer att hamna i den södra femman. Då blir det laget längst österut som får byte serie och där finns Orrefors, Emmaboda och Alstermo. Det ser ut att bli Orrefors som tar den platsen, säger Larlind.

Ett förslag kommer att tas upp i tävlingskommittén innan det blir officiellt. Men i nuläget talar allt för att Skruvs IF, som till förbundet hintat om att de förmodligen tackar ja till platsen, kommer att hamna i den södra serien.

– Det lutar åt det, vi har inte så många andra alternativ.

Till råga på allt har dessutom Virserum dragit sig ur division 6. Detta kommer också att orsaka förändringar.

– Där försvinner ett lag och det kommer att göra att det blir ett större ingrepp. Bäckebo ska ju också in i division 6.

Mattis AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.