Annons

Avslöjar: Stjärnvärvningen lämnar Kalmarsund: ”Inte klickat”

Hon var en av stjärnvärvningarna inför Kalmarsunds storsatsning i fjol.
Efter en säsong i SSL lämnar Julia Zachrisson.
– Det är bättre för henne att söka sig vidare till en annan förening och stab, säger Kalmarsunds sportchef Patrik Klockare Bäck.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Innebandy, SSL dam • Publicerad 28 februari 2023
Patrik Klockare Bäck bekräftar att Julia Zachrisson och Kalmarsund inte är överens om en förlängning.
Patrik Klockare Bäck bekräftar att Julia Zachrisson och Kalmarsund inte är överens om en förlängning.Foto: Mattis Andersson

Efter att ha varit en poängmaskin i allsvenskan och skaffat sig SSL-erfarenhet i Täby kom Julia Zachrisson till Kalmarsund med höga krav. I allsvenskan levererade hon och var med sina 36 poäng en bidragande orsak till att klubben tog sig tillbaka till SSL.

Väl där har det inte blivit som tänkt och nu förlängs inte kontraktet med Kalmarsund.

Annons

– Vi har en dialog med vissa spelare och min kollega André (Piechowicz) hade ett samtal med henne för drygt en vecka sedan. Hon ville veta hur vi ser på framtiden och vi kan bara konstatera att en spelare som hon behöver förtroende och speltid eftersom det är en poängspelare. Men av olika skäl har det inte klickat och då känner vi för bägges bästa att det är bättre för henne att söka sig vidare till en förening och stab som ger henne det förtroendet så att hon kan prestera på sin nivå, säger Klockare Bäck.

I skrivande stund har 21-åringen endast gjort åtta poäng på 16 matcher.

– Vi känner att det är viktigt att vi är ärliga och säga att konkurrensen nästa år kommer att bli ännu tuffare. Då är det inte värt för henne att sitta på bänken och vi är ärliga och säger att det ser tufft ut.

Julia Zachrisson lär få en hel del erbjudanden från andra klubbar nu när det står klart att det inte blir en fortsättning i Kalmarsund.
Julia Zachrisson lär få en hel del erbjudanden från andra klubbar nu när det står klart att det inte blir en fortsättning i Kalmarsund.Foto: Mattis Andersson

Du säger att konkurrensen kommer att bli tuffare?

– Det ligger ju i föreningens plan att förstärka ytterligare för att ta nästa steg i vår målsättning. Vi tittar på förstärkningar, det är inget att hymla med. Det är inget som är klart och det är ju inte säkert att de kommer men förhoppningen är att ett ex antal tjejer kommer. Vi vill hitta karaktärer som vågar ta steget och inte tar det enkla valet och stannar i sin miljö. Vi har allt som behövs för att kunna erbjuda en fantastisk miljö.

Sedan tidigare har ÖB-sporten skrivit att det finns intresse för Lunds Emelie Rosenqvist.

”Vi känner att det är viktigt att vi är ärliga och säga att konkurrensen nästa är kommer att bli ännu tuffare.”
Patrik Klockare Bäck.
Mattis AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons