GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Avslöjar: Spansk padeljätte vill bygga banor i slottsruinen

Den öländska konkurrensen bara växer. Nu ger sig en aktör från padelnationen Spanien in i leken.
Planen: Flera padelbanor på borggården i Borgholms slottsruin.
– En utmärkt plats för oss att inleda vår svenska etablering på, säger Primero Abril.
Padel • Publicerad 1 april 2021 • Uppdaterad 1 april 2021
En första förslagsbild från Padel Histeria gällande hur projektet i ruinen kommer att se ut.
En första förslagsbild från Padel Histeria gällande hur projektet i ruinen kommer att se ut.

Nöjesindustrin har blivit en stor förlorare i pandemins tuffa fotspår. Samtidigt fortsätter intresset för padel att växa lavinartat i Sverige. Det har fått en internationell aktör att rikta blickarna mot ett öländskt landmärke.

Spanska storföretaget Padel Histeria vill anlägga padelbanor på borggården i Borgholms slottsruin, enligt uppgifter till ÖB-sporten.

– Det stämmer. Ett liknande projekt startade i Globen i höstas, det var så vi fick idén. Troligtvis blir det inte så många konserter i sommar. Då kommer ruinen att fungera som en utmärkt plats för oss att inleda vår svenska etablering på, säger vd:n Primero Abril.

Hur många banor räknar ni med?

– Projekteringen är inte helt klar än, vi för diskussion med kommunen och övriga inblandade. Men alla älskar ju padel, så vi hoppas givetvis på att kunna rymma så många banor som möjligt. Samtliga parter är lyriska till den här idén.

Varför just Öland och Borgholms slottsruin?

– Det är en helt fantastisk miljö. Utomhus, men ändå med bra vindskydd tack vare slottsväggarna. Och då ska vi inte snacka om ”takhöjden”, som inte ens existerar. Spelarna kommer kunna lobba bollar hur högt de vill. Madre mia, säger jag bara.

”Vi tittar på både tak och isolering inför vintern”
Primero Abril om renoveringsplanerna i slottsruinen

Enligt Primero Abril finns det redan nu långtgående planer på att renovera ruinen efter sommarsäsongen.

– Ja, så är det. Visst, det är en gammal byggnad med lång historia. Den ska vi samtidigt vara rädda om. Men någonstans gäller det att hänga med i utvecklingen. Ingenting kan vara för evigt, vi tittar på både tak och isolering inför vintern. Om jag säger så här: Carl XVI Gustaf har sitt sommarhus i närheten, men nu för tiden bryr sig ölänningarna mer om vem som är padelkungen i kompisgänget. Man kan säga att vi vänder blad i ruinen, hehe.

(ÖB)
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer