Avgjorde med en man mindre: ”Sämsta jag sett i år”

Böda/Högbys sjätte raka utan förlust. Trots att laget gjorde en bedrövlig första blev det 1–0 mot Emmaboda.
– Vi var långa som Långe Erik i första.
Fotboll, div. 5 • Publicerad 8 juni 2018
Jonas Nilsson gjorde enda målet – men blev sedan skadad.
Jonas Nilsson gjorde enda målet – men blev sedan skadad.

Senaste gången lagen möttes var i kvalet för att hänga kvar i femman – sista rafflande etappen av den öländska fotbollen 2018. Då vann Böda/Högby med 3–1. Den här gången inledde laget betydligt mindre taggat från start.

– Sämsta jag sett i år i första. Sedan hade vi lite otur med mycket spelare borta så det var tufft. Utan Royne Nilsson hade vi haft 0–3 i halvlek, Även Jacob Hultenius, John Arnesson och Martin Andersson utmärker sig, säger Marcus Stark.

– En ganska dålig första halvlek från oss, vi får vara helnöjda i paus med oavgjort, säger assisterande tränare Robin Nilsson.

– De hade två–tre riktigt bra lägen i första och skulle ha gjort något mål. Så vi hade lite flyt, var inte riktigt heta.

Det blev en uppryckning direkt i andra.

– Vi spelar upp oss ordentligt, betydligt bättre inställning och vi kommer fram till några hyfsade lägen.

Och Böda/Högby lyckades vinna – laget avgjorde, med en man mindre!

– I andra går vi in och tuffar till oss, vi var långa som Långe Erik i första. Vi tightar till det och då blir det svårt för Emmaboda. Klart bättre i andra och sedan sätter Jonas dit den, säger "Mackan".

– Vi vinner och det är viktigaste. Skönt som fan. Sex raka utan förlust. Men vi har otur som fick Jonas Nilsson och Oskar Karlsson skadade.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.