Arrangören nöjd med SM-tävlingarna: ”Fick mycket beröm”

Veteran-SM på Öland är över och arrangören Högby IF kan njuta av fina omdömen från de aktiva efter tävlingarna. Tävlingsledaren Calle Nilsson är nöjd med arrangemanget.
– Det gick bra. Det enda som var lite jobbigt var det minst sagt ombytliga vädret under helgen.
FRIIDROTT • Publicerad 13 augusti 2018
Sonny Karlsson växlar till Magnus Grimheden i stafetten.
Sonny Karlsson växlar till Magnus Grimheden i stafetten.

500 aktiva från 159 klubbar tävlade i Veteran-SM på Högby IP i helgen. De tävlande fick kämpa i både sol, vind och vatten under de tre dagarna. Men trots vädermässiga utmaningar gick arrangemanget bra enligt tävlingsledaren Calle Nilsson.

– Utan att skryta så fick vi väldigt mycket beröm av deltagarna som tyckte att vi har gjort ett fantastiskt fint jobb och det är alltid kul att höra när vi har lagt ner så mycket jobb som vi har gjort på det.

Men det skiftande vädret var en utmaning - både för de aktiva och för arrangörerna.

– Det gick bra. Det enda som var lite jobbigt var det minst sagt ombytliga vädret under helgen, med vindar och regn. Det blåste mycket på söndagen, men då var det uppehåll och soligt i alla fall. Men det lättade en del tält och sådant som vi hade framme, så det blev lite extrajobb att tänka på det.

Högby IF har arrangerat Veteran-SM två gånger tidigare, 1998 och 2010. Men så stort som det var den här gången har det aldrig varit tidigare enligt Nilsson.

– Deltagarmässigt var det det största som har varit här. Så det har ökat varje gång. Karlskrona hade lite fler förra året, men Ivar Söderlind som är veterankommitténs ordförande i Sverige var lite rädd innan att många veteraner inte skulle våga ställa upp på grund av den här starka värmen som har hållit i sig så länge. Så därför tyckte han att det var fantastiskt bra deltagande ändå.

Under tävlingarna slogs en hel del mästerskapsrekord och svenska rekord. En av de runt 500 deltagarna som ÖB-sporten berättat om tidigare är Högby IF:s 80-årige kastveteran Georg Johansson. Han kunde lägga tre guld (i slägga, vikt och diskus) i sin redan digra medaljsamling. I övrigt tog hemmaklubben tre guld, 11 silver och 15 brons.

– Det är väldigt hög standard långt upp i åldrarna. Och man fascineras av att deltagare på 70–80 år är så duktiga som de är, det är enormt, säger Calle som själv inte deltog själv i någon gren det här året då han har problem med en bristning i baksidan av låret.

Högby IF:s veteran Georg Johansson (t.v) som tävlade i M80-klassen tillsammans med tävlingarnas äldsta deltagare Axel Fernaeus, Järvsö IF som deltog i M90.
Högby IF:s veteran Georg Johansson (t.v) som tävlade i M80-klassen tillsammans med tävlingarnas äldsta deltagare Axel Fernaeus, Järvsö IF som deltog i M90.Foto: Calle Nilson
Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.