Annons

Årets Ölandsmästare i terräng utsedda

Det blev favoritsegrar när ÖM i terräng avgjorde uppe i Ramsnäs på söndagen.
Andreas Davidsson på herrsidan och Frida Össmar på damsidan.
Friidrott, löpning • Publicerad 22 april 2018 • Uppdaterad 23 april 2018
Andreas Davidsson och Frida Össmar vann ÖM.
Andreas Davidsson och Frida Össmar vann ÖM.

Det var en trio som gick loss direkt, Davidsson med Mikael Bäcklund och Erik Karlsson. Alla tre hade Vårstafetten i benen sedan lördagen. De höll ihop första varvet av två, 2 000 meter. Sedan klev Davidsson iväg och höll avståndet in i mål..

– Han är den som kan växla tempo och dessutom har en bra spurt, så det var en favoritseger, säger arrangör Calle Nilsson.

Annons

Davidsson gick i mål över de fyra kilometrarna på 13:40, Mikael Bäcklund två med 13:45, och Erik Karlsson 13:48.

På damsidan var det än klarare seger, Frida Össmar med 16:43, före Hanna Lundberg med 17:47.

– Solklar seger. Dottern Nelly var väl den som skulle kunnat utmana morsan men hon har haft problem med höfterna så hon stod över, säger Calle.

– Första vinsten i terräng–ÖM för både Frida och Andreas.

I tävlingen deltog 40–45 utövare.

– Ungefär som förväntat. Det var kul att det var många klubbar som deltog, från Böda, Persnäs, Föra, Färjestaden och Högby då.

– Vi fick till en småkuperad , lite utmanande och rolig bana, i det här vädret hade vi fantastiskt fin inramning vid vattnet. Alternativet att lägga tävlingen tidigt hade varit klart mycket sämre i år, då hade det varit en vinterbana nästan.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons