Annons

Årets första ÖB–elva: ”Ölands Paul Scholes”

Efter en stark premiärhelg med segrar för RM, Borgholm och Glömminges damer tar vi ut första ÖB–elvan för säsongen.
Fotboll • Publicerad 18 april 2018
Patric Addén hyllades efter premiären.

Emma Sjöberg, Färjestadens GoIF

Färjestaden bombarderades duktigt första halvleken i premiären mot Borgeby. Sjöberg stod pall för allting framtill bara minuten innan paus när hon fick vittja nätet. Trots förlust i premiären känner vi oss förvissade om att FGoIF är stabila bakåt precis som ifjol, mycket tack vare Sjöberg.

Annons

Oscar Borg, Glömminge–Algutsrums IF

I Fotbollsbladet gick det att läsa att han längtar efter att bli pensionär, på plan mot Hörviken i premiären var det allt annat än ett rullator-tempo när Borg flög fram längs högerkanten. Vi kan till och med slänga in det nötta uttrycket ”modern ytterback”. Det var snarare så att motståndarna kändes ålderstigna när han ”gjorde sin gubbe”.

Johanna Bellander, Glömminge–Algutsrums IF

Ännu en högerback från G/A som storspelade. Bellander som kom från Rödsle ifjol slet stenhårt och låg bakom första målet när hon dräpte in ett inlägg som letade sig ända in i mål. Har en viss egenskap som gör att hon redan nu känns som en typisk Glömmingespelare – rivig. Ett ord som stämmer på samtliga, eller åtminstone 100 procent av Glömminge–Algutsrums spelare.

Linus Ämtvall, RM IF

När man får beröm för sitt huvudspel som mittlås bredvid John Gustavsson, då vet man att det är bra klass i luften i RM–försvaret. Plockade en bortaseger direkt mot Emmaboda. Det betyder att laget redan plockat hälften så många som det blev hela året ifjol!

Theodor Eriksson, SSG IF

Ifjol snittade SSG helt sanslösa sex mål per match. I premiären i år blev det 0–0. Ett resultat SSG inte levererade en enda gång ifjol. Är det ett nytt SSG under Bosse Wallett? Theodor Eriksson gjorde det i vilket fall alldeles utmärkt mot Gullabo/Gullaboås som höger yttermittfältare.

Patric Addén, IFK Borgholm

”Ölands Paul Scholes”. Ja. Edin Dzananovic sparade inte på berömmet efter premiärvinsten mot Alstermo. Han pratar förstås om Patric Addén, som utvecklats till ett rivjärn som rör sig från straffområde till straffområde, briljerar med en stor skopa spelförståelse och en lagom dos brutalitet.

Annons

Christoffer Sandell, Färjestadens GoIF

Det såg ut att bli en mardrömspremiär för FGoIF mot Pukeberg. Men 0–3 vändes till 3–3 på samma tid som det tog för Uffe Nilsson att gå och köpa sig en tröstande kokt korv i kiosken. Föredömlig på mittfältet var Christoffer Sandell, en vital kraft längs kanten. Ständigt löpvillig och rask som hittade vägarna framåt.

Jonathan Hildebrand, IFK Borgholm

Varken Anderberg eller Larsson i fotbollsbladet nämnde ”Jonte” Hildebrand som möjlig målkung på Öland i år. Efter nio minuter mot Alstermo hade han täppt till truten på båda med två (!) baljor. I andra halvlek öste han in sitt tredje för dagen och till slut blev det 5–4-seger.

Amanda Ahlström, Glömminge–Algutsrums IF

Den som spelade en hundring på att hon skulle göra mål i premiären fick väl typ en femtiolapp tillbaka. Men nog om det, en riktig målskytt fokuserar på att göra mål och inte snacka om odds. Lex Zlatan. Ölands måldrottning väntade in i det sista men punkterade till slut matchen mot Lindsdal med en välriktad slägga vid stolpen.

Robin Sjöö, Färjestadens GoIF

En kreatör som kan konsten att luckra upp ett försvar. Finurlig, kvick och smart i premiären mot Pukeberg. Den rutinerade målkungen såg riktigt spelsugen ut, låg bakom vändningen till 3–3. Den här gången serverade han framför allt förträffligt.

David Kälveus, RM IF

Daniel Andersson har skvallrat om forwardens fina form och det där var ord som blev till visor direkt i premiären. Två mål mot Emmaboda och seger med 4–1. Då gav han samtidigt en rejäl refräng till ÖB–sportens uttjatade fråga om RM ska bli målglada.

Annons

Veckans coach:

Edin Dzananovic, IFK Borgholm

Klev in och tog en seger direkt som nykomling. Och detta efter en sprakande 5–4-tillställning där IFK kom tillbaka två gånger om och avgjorde med två minuter kvar. Sådana matcher som vi och säkert publiken älskar. Mer tveksamt om Edins hjärta håller med.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons