Ännu ett klassförvärv till SSG

SSG börjar bli rena BIBK–kolonin, fjärde förvärvet från klubben är klar nu – Adam Jonsson.
– En klassvärvning. En hel Adam betyder jättemycket, säger tränare Jimmie Nilsson.
Innebandy, div. 2 • Publicerad 7 juni 2018
BIBK-FBC Ungdom.
BIBK-FBC Ungdom.

ÖB–sporten skrev i måndags om att Adam Jonsson bestämt sig för att lämna FBC ungdom. Nu är det klart med ny klubb. Förra säsongen fick han avbryta på grund av problem med skador. Innan dess gjorde han 13 poäng på åtta matcher.

– Vi har haft en dialog ett tag. Han har sagt att han är fit for fight och att kroppen känns bra, säger Jimmie Nilsson.

– Han är sugen på att hoppa på vårt lilla tåg, han känner många av grabbarna sedan innan.

Flera av dessa är nämligen från tiden då Adam spelade och var tränare i Borgholms IBK. SSG har till säsongen värvat Anton Petersson, Felix Jotarv och ”Adde” Johansson. Sedan innan lirar David Eriksson för ”Kanonerna”.

– Vi har en förkärlek för Borgholmsspelare, skrattar Jimmie.

– Nä, men jag är jättenöjd med att de anslutit till oss. Alla har spelat i division 2 tidigare och det är bra erfarenhet för oss.

Adam Jonsson har varit uppe och nosat på en plats i Kalmarsund tidigare.

– En hel Adam betyder jättemycket. Sedan vet man aldrig hur kroppen reagerar på träning och matchande men det är en chansning vi är beredda att ta.

Något mer på gång?

– Ja, vi är inte riktigt färdiga än. Vi hoppas på minst en och som mest två spelare till. Varav en riktig klassvärvning…

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.