Andra raka vinsten för FGoIF: ”Några har gått på vila känns det som”

Snyggt var det inte. Men med 1–0 och tre poäng mot bottenlaget Södra Sandby på kontot kan Färjestadens GoIF nu ta sommarledigt som tabelltrea.
– Sköna tre poäng. Vi får det inte riktigt att klaffa idag, säger Johan Hellsten.
FOTBOLL, DIV. 1 DAM • Publicerad 30 juni 2018 • Uppdaterad 2 juli 2018
Simone Vernersson var bra på högerbacken mot Södra Sandby.
Simone Vernersson var bra på högerbacken mot Södra Sandby.

Det var ingen sprakande fotboll som publiken på Tallhöjden bjöds på under lördagseftermiddagen när Färjestaden tog emot tabelljumbon Södra Sandby.

Inledningen var avvaktande från båda lagen. En ganska torr gräsmatta, tillsammans med en stundtals hård vind, gjorde dessutom att möjligheterna till bra spel var något begränsade. Men hemmalaget fick ändå in ett ledningsmål genom Camilla Näslund efter en knapp halvtimme.

– Lina (Malmberg) har bollen på kanten och jag dyker upp på främre och får den på vänsterfoten och får in den nästan bakom mig vid bortre. Så det var skönt, säger målskytten som inte var speciellt nöjd med varken den egna eller lagets insats.

– Vi får inte till något spel. Det studsar och vi byter boll. Det är svårt att sätta fingret på vad som inte funkade exakt. Men vi krigar på och lyckas vinna till slut i alla fall.

Efter målet växlade Färjestaden upp något och skapade en hel del chanser. Men den riktiga skärpan saknades.

Även i den andra halvleken såg det något avvaktande ut från hemmalaget, men man skapade ändå flera riktigt heta chanser. Men ju längre halvleken gick desto mer fick bortalaget att säga till om. I slutskedet lyckades bland annat en Sandby-spelare få bollen, via utrusande hemmamålvakten Josefine Lönn, i en båge mot ett tomt mål, men där rensades den undan i sista sekunden av en rödklädd försvarare. Men även Färjestaden hade heta chanser att sätta spiken i kistan, men utan framgång.

1–0 slutade matchen och hemmatränaren Johan Hellsten var lättad efteråt.

– Sköna tre poäng. Vi får det inte riktigt att klaffa idag och några har gått på vila känns det som kanske. Vi blixtrade till ibland och kanske skulle sätta någon till i andra. Men de skapade lite farligheter i andra där det hade kunnat bli 1–1, så vi är bara glada med att vi vinner.

Är några redan på semester mentalt?

– Jag vet inte, det kändes lite som det i början på matchen. Vi gör inte det som vi säger att vi ska göra och då träffar vi inte som vi ska. Men bakåt är vi stabila och vi skapar tillräckligt för att sätta en i alla fall, så man får väl vara nöjd ändå.

På onsdag väntar kvartsfinal i ÖM mot RM IF. Sedan är det två veckors efterlängtad vila som gäller.

– Vi har ju haft ganska flyt, för även om vi inte har spelat bra så har vi vunnit matcherna. Nu får vi lite uppehåll att titta på och jobba med det som vi vet att vi behöver förbättra.

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.