Annons

Andra raka segern för FGoIF efter tidigt mål

Det hann inte ens gå en halv minut innan Färjestaden gjorde första målet på Tallhöjden när Hammenhög gästade. Och efter 2–0 kunde hemmalaget inkassera sin andra raka seger.
– En ganska jämn match. De skapade en del lägen och vi skapade också, så det var målen som var skillnaden, säger FGoIF-tränaren Johan Hellsten.
FOTBOLL, DIV. 1 DAM • Publicerad 27 maj 2018 • Uppdaterad 28 maj 2018
Färjestadens Ebba Larsson i kamp med Hammenhögs lagkapten.
Färjestadens Ebba Larsson i kamp med Hammenhögs lagkapten.Foto: Johan Björling

Knappat hade domaren hunnit ta ut pipan ur munnen innan matchens första mål gjordes på Tallhöjden. Det var Färjestadens Camilla Näslund som kunde skicka 1–0 över gästernas målvakt. Då hade det bara gått 20 sekunder av matchen. Resten av halvleken präglades av jämnt spel och även på chansfronten var det jämnt fördelat.

I mitten av första halvlek kunde dock hemmalaget utöka sin ledning till 2–0 efter ett självmål. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

Annons

I andra halvlek hade Hammenhög en bra period där man skapade en del lägen.

– De har en period i andra halvlek där de trycker ner oss ordentligt. Men vi har tålamod och reder ut det. Och de lyfter mycket långt och försöker hitta mycket fasta situationer. Så det blir så klart en del farligheter, men vi reder ut de situationerna, säger hemmatränaren Johan Hellsten.

Färjestaden höll undan och kunde inkassera sin andra raka vinst i division 1. Enligt Hellsten fanns det flera förklaringar till 2–0-resultatet.

– Vi kämpar och löper och spelar väldigt lätt. Vi krånglar inte till det så mycket. Och så fyller vi på. Vid alla inspel vi har från kanten har vi jättemycket folk i boxen, så vi vill verkligen ta oss in där. Och det är avgörande för om vi ska göra mål eller inte.

– Men det var en ganska jämn match. De skapade en del lägen och vi skapade också, så det var målen som var skillnaden.

Och att man höll nollan var viktigt också enligt hemmatränaren.

– Vi har haft problem med att släppa in många mål innan, så det är skönt att visa för oss själva att vi kan få ordning på det nu.

I och med segern ligger Färjestaden på en sjunde plats i tabellen, fyra poäng från andraplatsen.

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons