Annons

Adam Brodén om tiden i FBC – och nästa klubbval

Det blev bara en säsong i Kalmarsund.
Adam Brodén kliver vidare i karriären.
– Det känns väl både bra och dåligt, säger 24-åringen.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Innebandy, SSL herr • Publicerad 19 april 2023
Adam Brodén.
Adam Brodén.Foto: Mattis Andersson

Under förra våren tappade Kalmarsund Thomas Crona till Team Thorengruppen. Då plockades två år äldre Adam Brodén in från allsvenska Onyx. Efter att ha kamperat en säsong ihop med Kalle Bending står det nu klart att målvakten kliver vidare i karriären även om någon ny klubb inte är klar.

När ÖB-sporten pratar med Brodén finns det inget avtal med någon ny förening på plats.

Annons

– Det är inget bestämt. Jag för dialoger på olika håll så får vi se vad det landar i. Jag har tänkt att jag ska ha lite is i magen den här gången. Jag känner ingen stress. Plats för målvakter finns det alltid om man vill.

Kan det bli SSL igen?

– Jag är öppen men det är klart att SSL är det som står högst upp. Sedan har utlandet lockat lite också och då kan ju nivån variera beroende på vilket land det blir.

Hur summerar du året i FBC?

– Det har varit ett annorlunda år i och med att jag har fått sitta så mycket på bänken. Sedan är det inget konstigt i det i och med att jag visste hur bra Kalle (Bending) är. Men det har varit en mental prövning, en mental berg- och dalbana. Men jag är extremt glad över att ha fått spela för FBC. Det är kanonbra killar i laget och jag har skaffat vänner för livet. Ett jättebra år.

Under tisdagen kunde ÖB-sporten avslöja att Kalmarsund redan har gjort klart med en ersättare till Brodén. 18-årige Axel Adebrink värvas in från RIG Umeå – vilket klubben även gick ut med via ett pressmeddelande under onsdagen. Kontraktet är skrivet över två säsonger.

Axel Adebrink ersätter Adam Brodén som back-up till Kalle Bending i FBC-kassen.
Axel Adebrink ersätter Adam Brodén som back-up till Kalle Bending i FBC-kassen.Foto: Adam Troy
”Jag är extremt glad över att ha fått spela för FBC.”
Adam Brodén.
Mattis AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons