Annons

0–5 på Glömmingelunden: ”Något som inte stämmer”

0–3 mot jumbon senast. 0–3 efter mindre än 30 minuter den hör gången. Glömminge–Algutsrum åkte på sin andra raka förlust och den första i år på Glömmingelunden mot Älmeboda/Linneryd.
– Vi som varit ganska vattentäta innan, målkvoten bakåt har fördubblats på två matcher. Det är något som inte stämmer då. Det ska vi inte hymla med, säger Patrik Nilmert.
Fotboll, div. 3 • Publicerad 20 juni 2018
Tungt för Petter Ernberg och gänget i GAIF.

GAIF han aldrig riktigt komma in i matchen förrän den var över. I tolfte minuten spräckte Älmeboda/Linneryd nollan, sedan rann det in två bollar till på en kvart. Detta medan Glömminge–Algutsrum famlade efter sitt i vanliga fall fina passningsspel framåt och sin täta defensiv.

– Det känns som att vi kommer snett in i det totalt. Slarvigt och trubbigt första minuterna. Sedan får vi inte bjuda på två mål till som vi gör efter 1–0. När målen rinner in så snabbt blir det väldigt svårt att komma tillbaka, säger sportchef Patrik Nilmert.

Annons

– Jag tycker att det just nu ser energifattigt ut. Vi är inte riktigt där de här två matcher. Det är jobbigt.

En öländsk vinnare – Jacob Petersson i Älmeboda/Linneryd.

I andra var det inte mycket bättre. Älmeboda gjorde även 4–0, GAIF fick en spelare utvisad med 20 minuter kvar och då blev det även 5–0. Det såg lika mörkt ut som molnen denna afton. Det blev första förlusten i år på Lunden och 0–8 nu på två matcher.

– Vi ska försöka och så men när 0–4 kommer försvinner energin. Vi som varit ganska vattentäta innan, målkvoten bakåt har fördubblats på två matcher. Det är något som inte stämmer då. Det ska vi inte hymla med. Men vi får inte lägga oss ner och dö, utan måste snacka ihop oss för att komma ur det här.

– Det är för stora siffror, jag mår inte bra av att förlora såhär stort hemma. Det får faktiskt inte hända även om det är ett bra lag vi möter. Tråkigt när det är mycket folk som kommer för att se ett toppmöte.

Det fanns dock en ölänning på plan som trivdes – Jacob Petersson låg bakom målen, vid 2–0 stressade han David Jansson som var ute på vift och sedan spelade han fram till 3–0. Hans Älmeboda/Linneryd kliver därmed om GAIF i tabellen upp på tredjeplatsen.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons