Annons
Nyheter

Tovas största start

Nyheter • Publicerad 13 juli 2009

RIDSPORT

Falsterbo Horseshow är en stortävling med sin historia. Sedan 1920-talet har det anordnats hästtävlingar på området i Falsterbo. För Tova Lindbäck var det första gången på plats som ryttare.

Annons

– Det största jag gjort, berättar hon om sin start.

The Tour of Amateurs är nytt för i år och har lockat ryttare från hela landet. Hur man tar sig till tävlingen är inte helt olikt det system som gäller för unghästarna. Kvalperioden gäller från den första april till och med den 22:e juni. Hästarna får vara sju år eller äldre och för ryttarna är det inte tillåtet att delta om man startat höjder högre än 1,40m från 2007 tills nu. Åsa Torstensson och Tova Lindbäck är ryttare från Ölands RF som samlat poäng under våren och lyckats kvala in. Första omgången reds under lördagen i klass 1,20m på dressyrbanan. Även det är nytt för i år att vissa kval går på dressyrbanan i stället för den stora spektakulära gräsbanan. För ölandsryttarna gjorde det ingen större skillnad.

– Det kändes lika stort som det brukar, det var häftigt på banan, berättar Åsa som ridit Falsterbo innan, bland annat på Edelweiss som i dag går svår klass.

I det första kvalet slutade tjejerna på en 53:e plats för Åsa och en 58:e plats för Tova.

– Philippa var ganska spänd och hoppade inte så bra, förklarar Tova.

Detsamma gällde för Åsas sto Ginger Rose.

– Banan var inte så svår egentligen, det var inga direkta linjer och inte heller så högt, säger Åsa.

Dag två slutade med pris och ett lyft i resultatlistan med nästan 40 placeringar. Tova lade beslag på en 15:e plats och var mer en nöjd med det.

– Hon hoppar så bra, hon är så himla fin, berättar Tova om sin häst. Det är verkligen det största jag ridit!

Åsa var inte långt efter dock med ett tidsfel i grundomgången. Av totalt 62 startande blev det en 21:a plats för Åsa och Ginger Rose.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons