Annons
Nyheter

Stor dressyrhelg på Aledal

Nyheter • Publicerad 10 augusti 2007

RIDSPORT

Till helgen kommer stora delar av den svenska dressyreliten till Aledal. Det är Ostkustens Dressyrryttare som arrangerar tävlingar på nationell nivå.

Annons

Det kommer ryttare från i stort sett hela Sverige med bland andra Ulla Håkansson och Louise Nathorst i startfältet. Tyvärr är hemmaryttaren Lena Nilssons häst Zolette skadad och får stå över tävlingen.

Helgens tävling har lockat till sig deltagare från Skellefteå i norr till Flyinge i söder. Svårighetsgraden i klasserna är från MSV B:3 upp till Grand Prix. Grand Prix räknas till svår klass. I denna svåra klass startar en av dressyr-sveriges verkliga grand old ladies, nämligen Ulla Håkansson nyss fyllda 70 år, som kommer till start med två hästar.

– Det arrangeras inte så många dressyrtävlingar på denna höga nivå utan vill man tävla nationellt blir det att köra en bit, säger Tomas Jonsson, en av helgens domare.

Det är stora klasser till helgens tävling. Varje domare får döma högst 40 ekipage på en dag så under helgen kommer tre domarteam att vara i farten med bland andra Bo Tibblin, Viveca Schenholm och hemmadomaren Tomas Jonsson. Varje ryttare har en fastställd tid att infinna sig till start och efter att startsignal gått disponerar ekipaget nio minuter i manegen.

SOFIE STARTAR

Sofie Svensson tävlar för Ölands Ryttarförening och hon kommer att starta sina båda hästar i bland annat MSV B:5. Sofie rider stona Coritza (med hopphingsten Cortez som pappa) och Golden Couqette (efter Goldlöwe, även det en hingst med mycket hoppavkommor).

Lena Nilsson är en av traktens bästa dressyrryttare och hon hade sett fram emot att få starta sitt sto Zolette.

– Just nationella tävlingar är det alltid långt att resa till så det är lite tråkigt att missa en tävling här hemma på gården, menar Lena Nilsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons